Skab mening

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Skab mening

Der kræves meget af ledere i dag. Ledere skal ikke kun være fagligt dygtige, men også være gode til mennesker. Og en af de vigtigste vaner, du som leder bør træne, er at være god til at skabe mening.

Der er flere områder, hvor du kan fremme følelsen af mening for dine medarbejdere og lederkolleger. Her er nogle eksempler på gode vaner:

 1. Meningsfuld anerkendende feedback
  Ved at fremme meningsfuld anerkendende feedback, kan du få engagerede medarbejdere med høj grad af arbejdsglæde. Det er også naturligvis vigtigt at give udviklende feedback, men særligt den anerkendende feedback skaber følelsen af stolthed og arbejdsglæde.
 2. Meningsfulde samtaler
  Hav jævnligt meningsfulde samtaler med dine medarbejdere, der bl.a. inkluderer anerkendelse. Hav også fokus på, hvordan de kan få deres styrker endnu mere i spil og spørg løbende ind til deres trivsel.
 3. Investér i lederudvikling
  Styrk kompetencerne hos alle jeres ledere, og træn dem til at lede med fokus på mening og arbejdsglæde. De skal f.eks. være dygtige til at coache, med vægt på at medarbejderen løser opgaver, der er meningsfulde for den enkelte.
 4. Meningsfulde relationer
  Skab en kultur med tillidsfulde, meningsfulde relationer – både til dine medarbejdere og medarbejderne indbydes. Det øger graden af vidensdeling, og kollegerne bliver bedre til at samarbejde og til at hjælpe hinanden.

Intentioner er ikke nok

Vi antager, at du vil arbejde med en eller flere af ovennævnte værdifulde vaner, og derved fremme følelsen af mening for dig selv, dine medarbejdere og lederkolleger. Inden du går i gang, er det en god idé at tænke over hvorfor du vil starte den nye vane – og hvilken betydning det vil få for din og andres arbejdsglæde.

Det er ikke nok at have gode intentioner, du skal gøre noget – og blive ved med at gøre det. Beslut dig for, hvornår og hvor ofte du vil træne vanen. Afsæt tid i din kalender, så du jævnligt får trænet din nye vane. Vær tidsrealistisk i din planlægning, men sørg for at gøre bare en lille ting hver dag, hvor du skaber mening.

Der er også en masse gode tips i artiklerne nedenfor. God fornøjelse!


Relaterede artikler:


Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde. Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores ledertips her

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar