Skab gode relationer til dine medarbejdere på distancen

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Skab gode relationer til dine medarbejdere på distancen

Har du medarbejdere eller samarbejdspartnere du ikke møder fysisk hver dag? Måske endda medarbejdere der sidder i andre lande? Ja så kræver det endnu mere af din ledelsesevner – distanceledelse er ikke altid nemt.

Når du ikke lige kan smutte forbi en medarbejder for at få en kort snak, kan det være svært at have en finger med på pulsen i forhold til, hvordan det går for vedkommende – både arbejdsmæssigt og kollegialt. Det kan være svært at vide præcis hvordan medarbejderen performer og trives. Det gør det simpelthen sværere for dig at kende medarbejderen.

Rigtig mange ledere har et stort fokus på at kommunikere resultater, fælles mål, nøgletal osv., men mindre fokus på at skabe tillid til medarbejderne. Og det er en klar fejl.

En dygtig leder har en god relation til sine medarbejdere – og når du kender en medarbejders behov og styrker, kan du lede ham/hende individuelt og få vedkommende til at vokse og gøre sit absolut bedste. Du skaber for denne måde succes for både medarbejderen og dig som leder.

Her nogle tips til hvordan du kan skabe gode relationer på distancen:

1. Hav hver dag afsat tid i din kalender til et videokald med en af dine medarbejdere på distancen. Ring uden at have en opgave du skal videregive – men hør blot hvordan det står til. Det handler mest om at lytte og lære medarbejderen endnu bedre at kende. Lav evt en liste over alle dine folk og når du er nået alle igennem, starter du forfra.

2. HVER gang en medarbejder eller et team på distancen har ydet en ekstraordinær indsats, er kommet en skridt i den rigtige retning eller måske bare har samarbejdet fantastisk sammen, skal du sende en anerkendende/rosende email til ham/hende. Eller endnu bedre: Ring og fortæl det! Fortæl hvad du vil rose og hvad det betyder for dig/teamet/afdelingen/virksomheden/kunden.

3. Overrask dit team på distancen med en uventet venlighed. Send dem kage, arranger fælles frokost for dem (hvor du selv dukker op), sørg for frugt, smoothies eller andet snack i et videomøde du holder med dem. Tænk over hvad du tror vil gøre dem mest glade.

Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde.  Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores ledertips her 

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar