Heartcount arbejdsglædemåling

Heartcount – en ny type arbejdsglædemåling, der hjælper jer med at skabe arbejdsglæde og engagement.

Arbejdsglædemåling – Heartcount

Det er ikke nødvendigvis let at måle arbejdsglæden, og slet ikke at gøre på en måde der rent faktisk gør en positiv forskel for både medarbejdere og virksomheden. Men der er flere rigtig gode grunde til at have en trivselsmåling der måler arbejdsglæden

Heartcount overblik
Heartcount giver lederen et overblik over hele teamets resultat
 • Ved at måle arbejdsglæden rigtigt, kan I identificere organisatoriske udfordringer og styrker, og dermed vælge jeres indsatser for at optimere organisationen. Målingen kan vise, hvilke medarbejdere eller teams der klarer sig godt, så bedste praksis kan identificeres og spredes. Herudover vil målingen også vise, hvilke medarbejdere og grupper der har mistet motivationen, og I kan tage fat om problemer før de vokser sig store.
 • De fleste ledere er resultatorienteret og læner sig gerne op ad data. Det kan Heartcount pulsmålinger hjælpe jer med.
 • Når I foretager trivselsmålinger hvor I måler arbejdsglæden, kan tallene/resultaterne være med til at styrke topledelsens engagement i arbejdet med jeres kultur, og dermed prioritere de nødvendige ressourcer til processen.
 • Det en måde for organisationen at vise, at I tager hånd om jeres medarbejdere. Når medarbejdere bliver spurgt ind til deres arbejdsliv – og især når de ser at organisationen handler på deres svar – ved de, at organisationen oprigtigt går op i deres velbefindende. Det styrker medarbejderens engagement og loyalitet over for organisationen.

Heartcount pulsmåling

Heartcount kan også bruges på telefonen
Spørgsmålene besvares let direkte i mailen

I modsætning til de traditionelle medarbejdertilfredshedsmålinger, tror vi på at en arbejdsglædemåling/trivselsmåling skal:

 • Indeholde få (og de rigtige) spørgsmål
 • Foretages ofte (ugentligt, hver anden uge, hver tredje uge eller månedligt) = pulsmåling
 • Måle arbejdsglæde og ikke tilfredshed
 • Vise resultaterne med det samme
 • Føre til handling
 • Give tydelig værdi for medarbejderne (og virksomheden)
 • Have fokus på både det negative OG det positive
 • Er ikke nødvendigvis 100% anonym, men en betroet person (evt. en i HR), kan se resultater, og hjælpe der hvor behovet er

Værdien af arbejdsglædemålingen er ikke dataen i sig selv, men hvordan I bruger den. Vi hjælper gerne med løbende at evaluere resultaterne, og har også konkrete værktøjer der kan hjælpe jer i processen.

Som Heartcount kunde har du adgang til artikler og videoer der hjælper dig med at bruge data fra jeres pulsmålinger.

Praktisk

Hver fredag får alle 3 spørgsmål og det tager blot ca. 15 sekunder at besvare dem. Det er også muligt at få spørgsmålene hver anden, tredje eller fjerde uge.

Hver person kan med det samme se deres resultat og sammenligne det med resten teamet/virksomhedens samlede resultat.

Som leder vil du kunne se dit teams resultater med det samme.

Arbejdsglædemålingen/trivselsmålingen er som udgangspunkt ikke anonym, men 1-2 udvalgte personer kan se alle svar og dermed hjælpe de medarbejdere der har brug for det. Det gør det ligeledes lettere at anerkende, når der er gode tendenser.

Sprog 

Arbejdsglædemålingen i Heartcount kan foretages på dansk, engelsk eller knap 10 andre sprog.

Priser

5 euro per bruger månedligt (op til 100 personer). Er I over 100 personer vil prisen falde. Kontakt os for tilbud.

Prisen inkluderer:

 • Ugentlige pulsmålinger
 • Opdelte resultater/data for op til 5 afdelinger/teams/enheder
 • Mulighed for at udsende pulsmålingen via email, sms eller Slack
 • Ubegrænset data historik

Hvorfor Heartcunt?

Arbejdsglæde nu har valgt at tilbyde Heartcount trivselsmåling, da det er det mest optimale værktøj, til at hjælpe medarbejderne med at holde fokus på arbejdsglæden, baseret på både resultater og deres relationer med kollegerne.

Prøv Heartcount gratis

Er I i tvivl om Heartcount er noget for jer, har I mulighed for at prøve arbejdsglædemålingen gratis i 14 dage.

Kontakt os for at komme igang.

Hør mere om Heartcount

Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for arbejdsglædemålinger i jeres team.

Trin 1

Vi starter med at klarlægge jeres virksomheds behov

Herefter opretter vi jeres virksomheds-profil og giver jeres ledere back-office adgang, så de nemt kan oprette konti til deres medarbejdere.

Heartcount er GDPR-kompatibel, så I ikke behøver at bekymre jer om medarbejdernes personlige data.

Trin 2

Hver fredag modtager alle medarbejdere pulsmålingen med 3 spørgsmål. Det første spørgsmål er altid det samme.

De øvrige 2 spørgsmål vil variere fra uge til uge, indenfor 7 kategorier, der alle påvirker arbejdsglæden. Alle medarbejdere får de samme 3 spørgsmål i samme uge.

Synes I at ugentlige spørgsmål er for ofte, er der muligt at lave arbejdsglædemålingerne hver anden uge, tredje uge eller én gang pr. måned.

Trin 3

Medarbejderne kan følge egne besvarelser og udvikling, indenfor alle 8 kategorier.

Du kan se egne besvarelser fra tidligere uger, og få tips til hvordan du kan optimere din arbejdsglæde.

Trin 4

Som leder har du adgang til data og kan se dit teams samlede besvarelser. Du vil kunne sammenligne dit team med resultaterne fra hele organisationen.

En HR-ansvarlig har mulighed for at få adgang til al data. Det er så op til HR at handle på resultaterne (både gode og dårlige). Det betyder at I kan hjælpe de medarbejdere der har brug for det.

De traditionelle tilfredshedsundersøgelser

De fleste virksomheder foretager medarbejdertilfredsheds-undersøgelser, men får de nok ud af det? Spørger man medarbejderne, synes mange at MTU’en er for lang, der er urelevante spørgsmål og så går der ofte alt for lang tid før, man ser resultatet af undersøgelsen. I en undersøgelse (foretaget af Heartcount) viste det sig at kun 1.5% af respondenterne oplevede stor forbedring baseret på deres seneste MTU og hele 46,5% svarede at ingenting blev forbedret. Der var endda 5% der svarede at udviklingen gik i den forkerte retning.

Arbejdsglæde og tilfredshed er ikke det samme

Mange traditionelle målinger spørger ikke engang ind til arbejdsglæden, men til tilfredsheden. Og selvom arbejdsglæde og tilfredshed er relaterede, er det ikke det samme. Man kan sige at tilfredshed er hvad du ‘tænker’ om dit job – når du opvejer fordele og ulemper. Det er en rationel vurdering. Arbejdsglæde derimod, handler om hvad dit arbejde får dig til at føle. Ikke at man kan være super glad hele tiden, men at du det meste af tiden oplever positive følelser (stolthed, glæde, flow, samhørighed mm.) i modsætning til negative følelser (vrede, frustration, tristhed, ligegyldighed, mm.). Af de 2 er arbejdsglæde langt vigtigst, da arbejdsglæde i højere grad påvirker performance, engagement, motivation, helbred og generet velbefindende.

Mere info

Har du spørgsmål eller vil du høre mere om mulighederne, så lad os tage en uforpligtende samtale.

Kontakt os på 2221 7741, skriv en mail til info@arbejdsglaedenu.dk
eller brug vores kontaktformular: