Mål medarbejdernes mentale sundhed

Mål medarbejdernes mentale sundhed
Billede fra rcphotostock, canva

Mål medarbejdernes mentale sundhed

Hvad hvis vi tog medarbejdernes psykiske sundhed og arbejdsglæde lige så alvorligt som virksomhedens helbred (bundlinje)? Der er mange grunde til at måle medarbejdernes mentale sunhed.

Dr. Justin Carter har brugt de sidste 20 år på at uddanne virksomhedsledere rundt om i verden i, at det du måler på viser hvad der betyder noget for virksomheden. Hans forskning og resultater om positiv psykologisk kapital, er blevet offentliggjort i adskillige tidsskrifter og omtalt i bl.a. Inc., Forbes og Psychology Today.

Hvad er psykologisk kapital?

Psykologisk kapital refererer til en samling af individuelle ressourcer, som en person kan trække på for at håndtere udfordringer, trives og opnå succes. Disse ressourcer omfatter ofte fire hovedkomponenter:

Selvværd: Troen på ens egen værdi og evner.
Optimisme: En positiv tilgang til livet og troen på, at fremtiden vil være gunstig.
Håndtering af modgang: Evnen til at håndtere og komme sig efter vanskelige situationer.
Selvregulering: Evnen til at styre sine tanker, følelser og handlinger for at nå mål.

  Hvordan måler I trivsel og arbejdsglæde?

  Dr. Carter’s forskning fremhæver fordelene ved at prioritere medarbejderes mentale sundhed. Gennem sit arbejde har han vist, at fokus på trivsel blandt medarbejdere, fører til forbedret produktivitet og generel succes for organisationer.

  Men for at kende til medarbejdernes mentale sundhed og arbejdsglæde, er det nødvendigt at måle den. Ikke én gang om året, men jævnligt, så I løbende kan se tendenser – og handle på dem i tide. Vi anbefaler at bruge måleværktøjet Heartcount. Her stiller I jeres medarbejdere 3 ugentlige spørgsmål, og det første er altid det samme:

  Hvordan har du haft det på arbejdet i denne uge?

  Når I måler arbejdsglæden, kan det være med til at styrke
  topledelsens engagement i arbejdet med jeres kultur, og dermed
  prioritere de nødvendige ressourcer til processen. Det en måde for organisationen at vise, at I tager hånd om jeres medarbejdere.

  Kontakt os for at høre mere om Heartcount.

  Se hele Dr. Carters TedX Talk om mental sundhed herunder:

  Beyond feel good initiatives: science on mental health@work
  Justin W Carter PhD – TEDxWilsonPark

  Relaterede artikler:

  Skrevet af Arlette Bentzen

  Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

  Skriv en kommentar