Forud-godkend

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Forud-godkend

Vi arbejder ud fra den overbevisning at arbejdsglæde overordnet kommer af to ting: Meningsfulde resultater og gode relationer.

Arbejdsglæde kommer af resultater og relationer

Resultater der er meningsfulde; når vi med vores arbejde føler, at vi gør en forskel og er stolte af vores indsats. Vi har mulighed for at udvikle os fagligt og menneskeligt.

Relationer; når vi har gode relationer med de mennesker vi arbejder sammen med. Vi har tillid til hinanden og gensidig respekt. Vi hjælper hinanden og der er en høj grad af inklusion.

Dette ledertip handler mest om resultat-delen, men påvirker samtidig din relation til medarbejderne, da du giver dem autonomi og ansvar. Det giver dig en metode til, at give dine medarbejdere medindflydelse, så de selvstændigt kan skabe resultater, fordi du overlader ansvaret for opgaven til dem.

Hvornår har du sidst forhåndsgodkendt hvordan en opgave løses?

En helt konkret ting du kan gøre, er at forhåndsgodkende (pre-approve) hvordan en opgave løses. Alle medarbejdere har brug for en vis form for frihed, og nogle mere end andre.

Sørg for at kende din medarbejder godt, så du ved hvor meget frihed vedkommende har brug for, for at gå motiveret og fuld af energi ind i opgaven.

Denne metode går altså ud på, at du som leder, på forhånd godkender måden de vælger at løse en opgave på og giver dem samtidig mulighed for at tage beslutninger UDEN at skulle spørge dig først. Dermed viser du din medarbejder, at du har tillid til at de løser opgaven og tager fornuftige beslutninger.

Autonomi fremfor mikroledelse

Autonomi er en kæmpe kilde til motivation og arbejdsglæde. Sørg for at give dine medarbejdere mulighed for at arbejde selvstændigt. Drop mikroledelse, hvor du konstant ser din medarbejder over skulderen og kontrollerer deres arbejde. Det har kun negative konsekvenser, såsom demotivation og det fremmer ikke ligefrem følelsen af stolthed hos medarbejderen.

Din opgave er altså ikke at kontrollere, men at give autonomi, f.eks. ved at forud-godkende beslutninger dine medarbejdere måtte tage for at løse deres opgaver. Vis tillid – vis dem at du ved (og tror på) at de vil gøre et godt stykke arbejde og tage de rigtige beslutninger.

Vil du, som leder, gøre en positiv forskel? Vil du fastholde og tiltrække medarbejdere? Så er et af dine vigtigste værktøjer arbejdsglæde.

Få 12 årlige ledertips der gør dig til en endnu bedre leder.


Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde. Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores ledertips her

Relaterede artikler:

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar