Tjek-ind

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Tjek-ind

Hvis du som leder ønsker en succesfuld organisation, hvor I kan fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere, har du brug for glade og engagerede medarbejdere. Og det starter hos dig! Du skal selv tage ansvar, før du kan forvente det samme af dine medarbejdere. Lederskab begynder med selvledelse.

Lederskab begynder med selvledelse

Er du selv glad og god til at vise det? Sender du de rigtige signaler til dine medarbejdere? I den måde du kommunikerer på – med din opførsel? Ser du dem? Lytter du til dem? Føler du, at du gør en forskel, på en måde du er stolt af?

Dette ledertip, er et værktøj til din daglige tjek-ind. Tag dig tid til at reflektere over hvordan du har det, og hvordan du ønsker at agere i din nuværende situation. Hvad vil du gøre mere af (som inspirerer dig og gør dig selv og andre glade)? Og hvad skal du eventuelt ændre/gøre anderledes?

Brug 5-10 minutter på at besvare nedenstående 4 spørgsmål:

 1. Hvordan har jeg det i dag?
  Emotionelt – er jeg glad/ikke glad? Hvor på en skala fra 1-10, hvor befinder jeg mig lige nu?
 2. Hvad giver mig arbejdsglæde og hvordan kan jeg gøre mere af det?
  Hvad ser jeg frem til, som jeg ved vil gøre mig glad? Det kan være alt fra at lære noget nyt, hjælpe en medarbejder, afslutte en opgave, fordybe mig i et interessant emne, dele en sejr, gøre andre glade (evt. ved at give dem anerkendelse), holde en 1:1 som walk & talk, holde en pause med en kollega/medarbejder, hjælpe en kollega, osv.
  – Skriv 3 ting ned som du ser frem til at gøre.
 3. Hvad tager arbejdsglæden fra mig og hvad vil jeg gøre ved det?
  Hvis noget tager arbejdsglæden fra dig, skal du gøre noget ved det. Du kan enten løse problemet selv, eller tale med nogen som kan hjælpe dig. Det kan være at give nogen en undskyldning, stoppe negativ adfærd i dit team, sige fra overfor en lederkollega, uddelegere opgaver til nogen i dit team, afholde færre og/eller kortere møder osv.
  – Skriv 1 ting ned som du vil gøre noget ved.
 4. Dagens arbejdsglæde-bidrag.
  Én ting du beslutter at gøre i dag – for dig selv og/eller for andre.

Intentionen om at have fokus på arbejdsglæden er ikke nok. Beslut dig for at gøre noget! Tidligere direktør i WD-40, Garry Ridge, havde et spørgsmål han ofte stillede sig selv, før han startede en arbejdsdag:

Hvordan kan jeg gøre den mest signifikante positive forskel i dag?

Når du starter din dag, med en beslutning om at du selv vil gøre noget, vil det have en dybtgående indflydelse på organisationens trivsel og succes. Hvad beslutter du dig for at gøre i dag?

Vil du, som leder, gøre en positiv forskel? Vil du fastholde og tiltrække medarbejdere? Så er et af dine vigtigste værktøjer arbejdsglæde.

Få 12 årlige ledertips der gør dig til en endnu bedre leder.


Relaterede artikler:


Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde. Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores ledertips her

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar