Hav en arbejdsglæde strategi

photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Hav en arbejdsglæde strategi

Arbejdsglæde er godt for bundlinjen, det ved vi fra et hav af undersøgelser, som viser at glade medarbejdere (og ledere):

  • er mere engagerede
  • er mere motiverede
  • præsterer bedre / er mere produktive
  • er mere kreative / innovative
  • har et bedre helbred (lavere sygefravær)
  • er mere kvalitetsbevidste
  • og meget mere…

Skab en organisation med arbejdsglæde og virksomheden vil klare sig bedre samt fastholde medarbejdere og tiltrække de rigtige talenter. Og måske endnu vigtigere: det er det rigtige at gøre overfor medarbejderne.

Men hvor mange ledere har arbejdsglæde som en af deres vigtigste lederopgaver? Bliver de målt på hvor glade medarbejderne i deres del af organisationen er? Desværre nej… der er langt mere fokus på KPI’er (key performance indicator) end på KBI’er (key behavior index). Og det er en kæmpe fejl.

En undersøgelse blandt 1.073 amerikanske topledere, foretaget af Harvard Business Review Analytic Services, har set på hvordan man ved at fokusere på trivslen kan fremme virksomhedens succes.

87% tror på at arbejdsstyrkens trivsel kan give virksomheden en konkurrencefordel

79% er enige i at manglende trivsel i arbejdsstyrken
skader produktiviteten

Kun 19% af organisationerne har en arbejdsglæde strategi

Måske det er på tide at få lavet jeres arbejdsglædestrategi? Jeg vil ikke påstå at det er nemt, og det kræver så absolut indsats over tid.

De 3 første trin til at skabe en organisation med arbejdsglæde er:

  1. gør trivsel og arbejdsglæde til en af jeres topprioriteter
  2. lav en strategi – hvad er jeres arbejdsglæde vision?
  3. lav en operationel årsplan med konkrete initiativer

Det handler om mennesker

De bedste arbejdspladser har én ting til fælles: Topledelsen forstår, at deres forretning ER mennesker. Uanset hvad virksomheden gør, hvilke produkter de producerer eller hvilken service de leverer, så er det i sidste ende mennesker deres forretning/virksomhed er bygget på. Deres business er, at ansætte, lede og udvikle de mennesker, der leverer virksomhedens “vare”.


Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde. Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores ledertips her

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar