De samler på gode patienthistorier

De samler på gode patienthistorier

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med Rehabiliteringscenteret for Flygtninge i Aalborg et par gange.

På vores foredrag/workshops, taler vi ofte om vigtigheden af at dele de gode historier. Både de interne, hvor medarbejderne taler om hvad de lykkes med og hvad som fungerer for dem i hverdagen. Men også at synliggøre når de gør en forskel for deres patienter. Og det er netop historier fra deres patienter, som Rehabiliteringscenteret for Flygtninge har fået synliggjort.

De patienter som efter endt forløb skal stoppe på RCF har mulighed for (hvis de har lyst), at skrive en hilsen til de nye patienter som skal starte med behandling. “Det er til stor glæde for de nye patienter men også for os ansatte”, fortæller Tonie Bunch Bertelsen, som er leder for Rehabiliteringscenteret for Flygtninge.

Det er til stor glæde for de nye patienter, men også for os ansatte

Tonie Bunch Bertelsen, leder for Rehabiliteringscenteret for Flygtninge

De meget synlige historier fra patienterne, giver støtte til nye patienter, men viser også de ansatte den forskel de gør i deres arbejde. Og mening er en af de største kilder til arbejdsglæde. Når vi ved at vi gør en positiv forskel fra andre, påvirker det arbejdsglæden positivt.

Derfor er vi vilde med det “træ” de har hos Rehabiliteringscenteret for Flygtninge i Aalborg. Og vi er sikre på at det kan kopieres i mange virksomheder rundt omkring, både indenfor Sundhedsvæsenet, Børn- og Unge området m.v.

Herunder kan du se eksempler på nogle af de beskeder fra patienterne der “hænger på “træet”, synligt for alle.

Teksten lyder: Jeg hilser på jer der kommer her. Jeg har fortalt om mine mentale og fysiske problemer og smerter. Jeg har fået hjælp. Jeg håber at du også får hjælp. Lys til dig og din fremtid.
Teksten lyder: Du skal være åben overfor de folk, som sidder her. Folk her er gode og rare og vil gerne hjælpe. De kan føles som en familie. Jeg har fortalt ting, som jeg ikke har fortalt til min familie. Du skal ikke gå rundt med lidelse alene, måske er de små, men hvis man går med det længe, kan de blive større.
Teksten lyder: Man kan stole på personalet her. Man kan stole på deres venlighed. Jeg føler mig tryg ved at komme og snakke med dem.

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar