Mandagstip: Find meningen med dit arbejde

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Find meningen med dit arbejde

Giver dit arbejde mening for dig? Ved du hvorfor du laver det du laver? Og hvorfor der er brug for præcis din arbejdsindsats? Noget af det der giver os arbejdsglæde er at vi er dygtige til arbejdet, men endnu mere når vi skaber meningsfulde resultater. Når vi kan se at det vi gør, hjælper nogen som har brug for det.

Mandagstippet i denne uge er til for at du kan blive klogere på det område. Og det starter med et spørgsmål: “Hvem har jeg gjort en positiv forskel for i dag?”

Inden du tager hjem i dag, skal du bruge nogle minutter på at skrive en liste på 5 ting du har gjort for andre eller måder du har bidraget på. 5 måder du igennem dit arbejde har:

  • Hjulpet andre i dag
  • Gjort en forskel for nogen
  • Gjort andres liv lettere eller bedre

Det kan være store ting og det kan være små ting; det kan være at hjælpe dine kolleger, kunder, klienter, forretningsforbindelser, leverandører eller andre.

Der er 3 årsager til at det er vigtigt at stoppe op af og til for at blive mindet om hvem du hjælper:

1.  Når du hjælper nogen, giver du dem arbejdsglæde

2. Det føles godt at vide at du gør en forskel

3. Det hjælper dig til at finde mening i dit job. Arbejde i dag er mere end at fuldføre dine opgaver – det handler også om at hjælpe andre og bidrage til mere end din egen trivsel

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar