Mandagstip: Taknemmelighedsøvelser gør os gladere

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Taknemmelighedsøvelser gør os gladere

Mange studier viser at taknemmelighedsøvelser er gode for os og vores mentale sundhed. Det gælder ikke kun når vi er i trivsel, men også når vi er under pres (som f.eks. under en pandemi). I et studie med folk der søgte terapi, fandt man at den gruppe der fik til opgave at skrive et ugenligt taknemmelighedsbrev i 3 uger, rapporterede at deres psykiske tilstand var bedre både 4 uger og 12 uger efter at de havde afsluttet deres taknemmelighedsøvelse.  Og undersøgelsen viste at man ikke behøver at sende taknemmelighedsbrevet til modtageren, så længe du skriver brevet.

Robert Emmons har gennem en lang årrække studeret virkningerne af taknemmelighed, på vores fysiske sundhed, psykologiske velvære og for vores forhold til andre mennesker. I Emmons studier, har de ofte fået folk til at skrive taknemmelighedsdagbog i 3 uger, og  på trods af den korte tid, har resultaterne været overvældende. De har undersøgt mere end tusind mennesker i alderen 8 til 80 og fundet at folk der praktiserer taknemmelighed, konsekvent rapporterer om en lang række fordele, både fysisk, psykisk og socialt. F.eks:

  • Bedre immunforsvar
  • Lavere blodtryk
  • Er mere fysisk aktive
  • Sover bedre
  • Er mere hjælpsomme og generøse
  • Føler sig mindre ensomme og isolerede
  • Oplever flere positive følelser, optimisme og glæde

Se en video med Robert Emmons her:

Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar