Mandagstip: Vis dine kolleger at du værdsætter dem

Mandagstip

Tak er et fantastisk lille ord, og så betyder det så uendeligt meget for modtageren. Der er helt sikkert en eller flere af dine kollegaer der fortjener et tak. En kollega der har hjulpet dig, en du er blevet inspireret af, en der har lært dig noget nyt eller måske støttet dig. Hvem blandt dine kolleger (eller chefen) har gjort dit arbejdsliv sjovere, bedre eller lettere?

Denne uges mandagstip går ganske enkelt ud på:

Få sagt ordentlig tak til den eller de kolleger der fortjener det. Tak til dem personligt eller skriv et takkebrev. Når du takker, så husk at være så konkret som muligt og fortæl hvad det er, du værdsætter hos ham/hende.

Måske er du leder og har en gruppe medarbejdere der har gjort en ekstra indsats – og du vil vise dem at du værdsætter dem. I USA har de, den første fredag i marts måned, det de kalder “Employee Appreciation Day“. Men efter min mening skal du værdsætte dine medarbejdere meget oftere – ikke  på en fastsat årlig dato, men gør det når de har fortjent det. Få gerne gruppen samlet og fortæl specifikt hvad deres arbejde/indsats/engagement betyder for dig, virksomheden eller måske for kunden/borgeren.

Og når du nu alligevel har samlet dine medarbejdere og viser din taknemmelighed, så kunne du jo evt. gøre det med en kage :-)

Kage med takVores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar