COVID-19 gør os mindre glade

Kilde: Happiness Research Institute, “Wellbeing in the age of COVID-19”
Kilde: Happiness Research Institute, “Wellbeing in the age of COVID-19”

COVID-19 gør os mindre glade

Den 27. februar 2020 blev den første dansker testet positiv for COVID-19, og d. 11.marts blev Danmark lukket ned første gang. Vi nærmer os altså 1 år med en ændret hverdag og et ændret arbejdsliv. De fleste af os mærker et kæmpe afsavn på ting, der normalt er en stor del af vores trivsel. Vi savner at være tæt på familie og venner, savner træningscenteret/danseskolen/sportsforeningen,  og for rigtig mange af os det at gå på restaurant, café og dyrke kulturlivet. Og så savner vi naturligvis vores kollegaer! Og hvordan har det påvirket os?

Dansk Institut for Lykkeforskning (Happiness Research Institute) har udgivet en rapport omkring hvordan den første fase af pandemien påvirkede vores generelle velbefindende. Som antallene af coronasmittede steg, følte folk sig mere ængstelige, ensomme og kedede sig mere. De følte sig mindre stolte, glade og mindre afslappede.

Det er jo ikke gode tegn, og det kræver en indsats at holde humøret oppe. Nedenfor er der forslag til hvordan du håndterer din egen (og måske andres) velbefindende her midt i pandemien:

  • Bevæg dig / vær fysisk aktiv
  • Åndedrætsøvelser / træk vejret dybt / meditation / mindfulness
  • Få nok søvn
  • Spis sundt
  • Tal dagligt med en der står dig nær (familiemedlem/ven)
  • Kom dagligt udenfor
  • Dagbog, hvor du også skriver hvad du er taknemmelig for

Også i løbet af en arbejdsdag er det vigtigt at være fysisk aktiv, at holde pauser væk fra skærmen, at tale/sparre med gode kollegaer, at gå en tur i det fri (evt. et walk & talk møde på telefonen) og at få spist en sund frokost. Prøv måske at slutte din arbejdsdag med at skrive 3 gode ting ned fra dagen – en super øvelse der hjælper dig til at huske de gode oplevelser og bedrifter på jobbet.

Hvis det er svært at komme i gang med nye vaner, kan du jo finde en makker, så I kan støtte hinanden. Der findes også en masse websider og apps der kan hjælpe dig med at holde de gode vaner.

Rigtig god arbejdslyst!

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar