Anerkend de små sejre

Effektiv ledelse gennem samarbejde photo_by_Melpomenem_Getty_Images_Pro

Anerkend de små sejre

Vi ønsker alle at have succes på jobbet – både medarbejdere og ledere. Men hvordan skaber du en succesfuld karriere? Hvordan kan du, som leder, motivere dine medarbejdere til at være engagerede i deres arbejde?

Mange vil tænke, at det er dyrt at lave indsatser der fremmer motivation og engagement – men det er det heldigvis ikke!

Medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde afhænger hovedsageligt af din (lederens) evne og vilje til at hjælpe medarbejderne med at skabe resultater. Sørg for at de har de nødvendige ressourcer. Fjern eventuelle forhindringer. Coach dem løbende og anerkend dem for ekstraordinære indsatser.

Lad ikke travlhed overskygge fremskridt

Teresa Amabile og Steven Kramer har (over 15 år) foretaget en kæmpe undersøgelse, som viser hvad der engagerer medarbejdere mest. Langt det vigtigste viser sig at være – at gøre fremskridt i meningsfyldt arbejde. Men i en travl hverdag fyldt med konstante forandringer, kan det være let at ignorere disse små fremskridt, og i stedet fokusere på, hvad der stadig skal gøres – og ofte hvad der ikke er blevet gjort.

Uanset om du er administrerende direktør, afdelingsleder, projektleder, teamleder eller andet, bør en af dine vigtigste prioriteringer være, at vise dine medarbejdere at de løbende skaber meningsfulde fremskridt. Tag et øjeblik hver dag til at anerkende – og måske endda fejre – de fremskridt, som du og dine medarbejdere har gjort den dag.

Læs mere om Amabile og Kramers undersøgelser i Harward Business Review: The Power of small wins, eller læs bogen The Progress Principle.

Relaterede artikler:

Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde.  Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores ledertips her 

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar