International Day of Happiness 2024

20. marts er International Day of Happiness Photo by Urupong Getty Images

International Day of Happiness 2024

Siden 2012 har den 20. marts været udnævnt til ‘International Day of Happiness’. Dagen har til formål at få mennesker over hele verden til at huske at fokusere på glæden i deres liv.

Hvert år udvælges et overordnet tema for dagen og i 2024 er temaet Happier Together – altså: gladere sammen.

Happier Together

International Day of Happiness 2024

På den officielle side for International Day of Happiness www.dayofhappiness.net kan du finde flere ressourcer til, hvad du selv kan gøre for at få mere glæde ind i dit liv. Vi er klar over at der er masser af problemer i vores verden lige nu, og det påvirker vores humør. Vær bevidst om, at det ikke er altid du kan ændre, men du kan vælge hvor din fokus er, og hvordan du reagerer.

Her har du nogle ideer til, hvordan du kan invitere mere arbejdsglæde ind i din hverdag, på baggrund af nogle af vores tidligere artikler.

Ros og anerkendelse

Ros og anerkendelse, er en af de mest effektive metoder til at skabe mere arbejdsglæde, men det er desværre også en mangelvare på danske arbejdspladser. I denne video fra Arbejdsglæde Live! 2016 fortæller Arlette hvorfor ros er så vigtigt, og giver 5 konkrete og praktiske bud på, hvordan I kan fremme den positive feedback hos jer.

Video: Ros og anerkendelse på jobbet – 5 fantastiske ideer

Lyt uden at dømme

Når du kommunikerer med en kollega, er det en god idé ikke blot at køre envejskommunikation. Vær nysgerrig og spørg ind til kollegaens synspunkter og idéer – og husk at lytte når de fortæller (aktiv lytning). Og, selvom det kan være svært, vær parat til at ændre din holdning, såfremt en kollega har et blændende argument.

10 tips til god kommunikation

Del de gode historier

Det kræver lidt øvelse at huske de gode oplevelser fra arbejdsdagen. Ikke fordi der ikke er nogle, men fordi vores hjerne er bedre til at huske de dårlige. Det kan du heldigvis ændre på med denne øvelse. Og hvorfor ikke implementere praksisen på dit arbejde også? Det kunne f.eks. være at starte jeres næste møde med at dele en sejr.

Mandagstip: 3 gode oplevelser fra arbejdsdagen
Mandagstip: Start dit møde positivt

Bed om hjælp eller tilbyd din hjælp

Vi er alle forskellige, og for nogle af os er det nemmere at give hjælp end at bede om hjælp – eller omvendt. Er du klar over hvilket scenarie der giver dig mest energi og glæde? Hvad der falder dig mest naturligt? Nej? Så er her en opfordring til at prøve begge dele, og blive samtidig klogere på hvad der giver dig mest arbejdsglæde.

Mandagstip: Få eller giv hjælp

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar