Mandagstip: 3 gode oplevelser fra arbejdsdagen

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: 3 gode oplevelser fra arbejdsdagen

Hvis du oplever at det typisk er lettere for dig at huske ting fra dagen, der ikke umiddelbart var med til at gøre det en god dag, så er du ikke alene.

Negativitets-bias er med til at gøre at de dårlige ting fra arbejdsdagen er dem vi husker bedst. Altså mødet der trak ud, trafikkaoset der fik dig til at komme for sent eller den fil du fik lukket uden at gemme først.

Men der er også gode nyheder. For du kan blive bedre til at huske de gode ting. Det kræver lidt øvelse og tilvænning, men det er ikke umuligt.

Sådan gør du

Når arbejdsdagen nærmer sig sin afslutning, skal du tage dig tid til at reflektere over dagen. Tænk specifikt tilbage på de ting i løbet af din arbejdsdag der har været gode. Oplevelser der har gjort dig glad. Alt har ret til at stå på listen – også de små ting.

Skriv det ned. Brug pen og papir eller en notesbog, hvis det tiltaler dig. Gem et dokument på computeren, hvis det passer bedre til dig. Notér det på en post-it og hæng på din opslagstavle, hvis det er dét du har lyst til. Det vigtige er at du skriver det ned – det er med til at gøre det nemmere at huske.

Alle dage er forskellige. Nogle dage vil du komme i tanker om mange gode oplevelser, andre dage er det måske lidt svært at komme i tanker om tre ting. Lad dig ikke slå ud af det – skriv dem du nemt kan komme i tanker om.

Det kræver tilvænning at ændre dit mindset. Derfor anbefaler vi at du skriver tre gode ting ned fra arbejdsdagen dagligt over en periode på mindst 2 uger. Forskning viser, at laver du øvelsen i 2 uger, vil det træne din hjerne til, bedre at huske de positive oplevelser de efterfølgende 3 måneder.

Bonus: Prøv også øvelsen udenfor arbejdet

Øvelsen med at huske 3 gode oplevelser fra dagen kan også bruges udenfor arbejdet. Især børnefamilier fortæller os at de har benyttet sig af øvelsen under aftensmaden, med succes.


Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar