Mandagstip: Få eller giv hjælp

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Få eller giv hjælp

Mandagstippet i denne uge handler om hjælp. Og du kan selv vælge om hjælpen skal komme FRA dig eller TIL dig.

Tilbyd din hjælp

Du kan tilbyde din hjælp til en kollega fra din afdeling, en kunde/klient/borger eller nogen helt andre.

Vi oplever alle at vores arbejdsdage kan virke travle, og det kan være svært at finde energien til det, men det er vanvittig vigtigt at vi har tid og overskud til at hjælpe hinanden. Derfor skal du gå foran og give nogen et nap med. Dels kan du gøre en anden person helt vildt glad ved at hjælpe dem, men du kan også selv få arbejdsglæde fordi du glæder andre.

Så – hvem vil du hjælpe i denne uge?

Bed om hjælp

Måske du mere er typen der helst vil klare alting selv? Det kan godt være et typisk træk hos os – vi danskere er ikke meget for at bede om hjælp. Vi har en opfattelse af at vi alle bør være selvstændige, stærke og uafhængige. Men sandheden er at hvis vi bliver gode til at hjælpe hinanden på jobbet så går alting meget lettere.

Og hvis du vælger denne mulighed, er din mission i denne uge er at bede om hjælp til et eller andet. Husk at:

  • Det skal være noget du har brug for hjælp til – og ikke bare for sjov
  • Du kan spørge en kollega, din leder, nogen i en anden afdeling, osv.
  • Du kan bede om hjælp til en opgave, eller du kan bede om råd og vejledning, osv.
  • Ikke alene er det skønt at få hjælp af andre; du kan sågar gøre folk glade ved at bede dem om hjælp. Det viser dem at de kan gøre en forskel og at der er brug for dem.

Bonus: Prøv begge dele

Vi er alle forskellige, og for nogle af os er det nemmere at give hjælp end at bede om hjælp – eller omvendt. Er du klar over hvilket scenarie der giver dig mest energi og glæde? Nej? Så er her en opfordring til at prøve begge dele, og blive samtidig klogere på hvad der giver dig mest arbejdsglæde.


Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar