International Day of Happiness 2023

20. marts er International Day of Happiness Photo by Urupong Getty Images

International Day of Happiness 2023

Siden 2012 har den 20. marts været udnævnt til International Day of Happiness og dagen har til formål at få mennesker over hele verden til at huske at fokusere på glæden i deres liv.

Der udvælges et nyt tema for dagen hvert år, og for 2023 er temaet:

‘Be Mindful. Be Grateful. Be Kind

www.DayOfHappiness.net kan du finde tre enkle trin, du kan bruge når som helst og hvor som helst til at give dig selv et boost og opbygge din medfølelse for andre.

International Day of Happiness på arbejdet

Som du sikkert allerede ved, fokuserer vi her på siden meget på glæden på arbejdet, så her kommer vores tip til tre øvelser du kan bruge til mere arbejdsglæde, med udgangspunkt i årets tema for International Day of Happiness.

Be Mindful: Mig Tid

Ved du hvordan du har det i dag? Tag 1-2 minutter for dig selv hver dag. Sådan gør du:

 • Find et uforstyrret sted – hvis alt andet glipper, er der som regel ro på toilettet ;-)
 • Sæt dig så du sidder behageligt.
 • Luk øjnene, træk vejret, og læg mærke til din vejrtrækning i 60 sekunder. Er den hurtig eller langsom? Dyb eller let?
 • Spørg dig selv: hvordan har jeg det fysisk? Er der noget der spænder? Har jeg nogle smerter? Er jeg frisk eller træt?
 • Hvad optager dine tanker? Er du glad, spændt, nervøs, forventningsfuld, eller noget helt andet?
 • Har du arbejdsglæde – har du ikke…
 • Tænk bagefter over hvad du skal gøre. Måske mere, af det som gør dig glad, eller gøre noget ved det der evt. udfordrer arbejdsglæden.
 • Sid roligt og træk vejret endnu et minuts tid. Åben så øjnene og vend tilbage til arbejdet.

Be Grateful: Husk 3 gode oplevelser fra arbejdsdagen

Ved bevidst at fokusere på de gode ting der sker for dig, så bliver du gladere og mere taknemmelig. Undersøgelser har vist, at et bevidst fokus på dagens gode oplevelser kan gøre os mennesker målbart gladere!

Inden du går hjem fra arbejde, skriver du 3 gode oplevelser fra dagen ned. Det kan være små eller store ting, bare noget der gjorde dig glad. Det hjælper dig til, bedre at se de positive oplevelser der sker i løbet af en arbejdsdag og træner dig i at tænke mere positivt.

Nogle undersøgelser viser, at hvis du laver denne øvelse i 2 uger, er du målbart bedre til at huske de positive oplevelser de 3 efterfølgende måneder.

Og hvis du vil gøre noget ekstra godt for dig selv, så tilføj et sidste punkt om hvad du er taknemmelig for. Undersøgelser viser nemlig at taknemmelighedsøvelser giver os flere positive følelser, gør os mere optimistiske og glade.

Be Kind: Uventet venlighed

Gør noget rart for en kollega – en enkel, sjov, lille ting for at glæde en anden på jobbet. Vi kalder det uventet venlighed.

Det kan være en meget lille ting:

 • Bring nogen, som ikke har bedt om det, en kop kaffe eller te
 • Tag frugt eller blomster med hjemme fra haven, og del ud
 • Skriv en rar besked til en kollega
 • Sæt en glad hilsen på en kollegas computerskærm
 • Læg noget sødt på en kollegas arbejdsstation

Hjerneforskningen har vist, at når der sker noget rart for os som vi forventer bliver vi lidt gladere. Men når der sker noget rart som overrasker os, bliver vi endnu gladere.

Vi ønsker dig god fornøjelse med at gøre din International Day of Happiness glad. Og ovennævnte tips virker forøvrigt også de øvrige 364 dage af året ;-)

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar