Arbejdsglæde på Plastikkirurgisk Afdeling Z

Sidste år lavede vi en workshop om arbejdsglæde hos Plastikkirurgisk Afdeling Z på Odense Universitetshospital. Denne dag satte gang i en masse initiativer på afdelingen. Det hele startede med at arbejdsgruppen inviterede alle, der ikke havde mulighed for at deltage på workshoppen, på et lille kursus de selv stod for. På denne måde var der ingen der ville føle sig udenfor, og de kunne alle få et “fælles sprog” omkring arbejdsglæde. Desuden vil de løbende sende information uf inspiration ud til alle medarbejdere i et kvartalsvis brev.

Der er allerede sat nogle arbejdsglædetiltag i gang. Herunder kan I f.eks. se deres arbejdsglædetavle (hvor de kan skrive gode oplevelser ned) samt en hinkerude der (i al hemmelighed) blev lavet på en af gangene på afdelingen – jeg er sikker på det vil sprede et smil i ny og næ :-)

Arbejdsglædetiltag Arbejdsgruppen har også en masse idéer planlagt, de har simpelthen lagt en arbejdsglædeplan for hele året. Der vil være en “bytte-job-dag”, “vis-mig-din-hobby-dag”, månedens medarbejder (som vil få ekstra opmærksomhed fra kollegerne), små rosegaver i en fælleskasse (som kan bruges til en kollega der er fortjent det) og mange andre arbejdsglædetiltag med fokus på resultater og/eller relationerne. Se deres årsplan her:Arbejdsglæde årsplan

Nogle af deres arbejdsglædetiltag foregår i arbejdstiden og andre vil være om aftenen. Der er ikke mødepligt på deres sociale arrangementer, med de opfordrer naturligvis til at man deltager så ofte som muligt.

Jeg er sikker på at deres indsats vil bære frugt, og at arbejdsglæden vil blomstre. Mest af alt fordi der er lagt en plan, opgaverne er uddelegeret og sidst men ikke mindst – der er flere af tiltagene der indbyder til at alle aktivt kan deltage. Arbejdsglæde er noget de gør – sammen!

Relaterede artikler:

Jeg håber at Plastikkirurgisk Afdeling Z kan inspirere andre til at arbejde målrettet med arbejdsglæden. Vi modtager meget gerne historier, billeder, videoer eller andet der viser hvad I har gjort for arbejdsglæden på jeres arbejdsplads.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar