Månedens glade arbejdsplads: Vertica

Mange virksomheder er enige med os i at arbejdsglæde lønner sig, både for medarbejderne og for virksomheden. Men kun få har virkelig arbejdet med arbejdsglæden på et strategisk plan. Det har Vertica!

Vertica er en virksomhed FOR medarbejderne, og hvor arbejdsglæden er lig med produktivitet. Det betyder bl.a. at de “kun” arbejder almindelig normtid (ingen medarbejder arbejder mere end 102%) og samtidig laver en sund forretning, hvor de to gennemgående fokusområder er værdien i kundeløsninger og medarbejdertrivsel.

Vertica er udnævnt til Danmarks 3. bedste virksomhed i Great Place To Work 2012 (i kategorien Danmarks Bedste Mindre Arbejdspladser). Resultatet af ”Great Place to Work” – viser tydeligt at medarbejderne har arbejdsglæde og at de er stolte af deres arbejde. Tallene taler for sig selv:

 • 100% vil gerne arbejde her i lang tid.
 • 100% svarer ”Jeg er stolt af at fortælle andre, at jeg arbejder her”
 • 100% synes generelt Vertica er et godt sted at arbejde.

Og hvorfor er medarbejderne så glade? Svarene er mange, men kort fortalt er det fordi Vertica har fokus på at arbejdsglæden er vigtig – også for bundlinien. 2012 havde de deres bedste årsregnskab til dato, 4 gange større end året før!!! De har ansat 16 nye medarbejdere i løbet af 2012, og har ikke haft en opsigelse siden 2009.

Vertica_vaerdier

Vertica har 4 værdier: Begejstring, Kvalitet, Forspring og Udbytte – og de bruger dem i alt hvad de laver. Medarbejderne bliver involveret i en masse beslutninger bl.a. ansættelser. Deres rekrutteringsværdisæt ser sådan ud:

 1. 3 fra Vertica skal deltage i ansættelsen
 2. Alle 3 har vetoret
 3. Er en af de 3 i tvivl – så er det et nej)

Her nogle eksempler på hvordan Vertica bruger deres værdier:

 • De har ingen mellemledere (og heller ikke planer om det)
 • Man vælger som medarbejder selv sin mentor
 • De har ingen sælgere / alle ved hvad alle laver og brænder for det
 • De har 10% fælles overskudsdeling til alle medarbejdere – ens for alle
 • De arbejder aktivt med studerende og ansætter stort set alle som har være i praktik.
 • De har en faglig kultur, hvor man kan regne med alles ansvarlighed og involvering.

Vi vil gerne fremhæve Vertica som et godt eksempel, på en virksomhed der virkelig comitter sig til arbejdsglæden. De bruger den i alt hvad de gør – Tag lige et kig på deres hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om deres værdier.  Vi er stolte af at samarbejde med jer!

Af og til blogger vi om en virksomhed der gør noget for arbejdsglæden. En virksomhed som inddrager arbejdsglæden i alt hvad de gør – på alle niveauer. Hvis du mener at din arbejdsplads kan inspirere andre, må du meget gerne sende en mail til info@arbejdsglaedenu.dk med jeres historie. Måske bliver I valgt til næste måneds glade arbejdsplads :-)  

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar