Rosestafet

Ros og anerkendelse er vigtigt – det har vi skrevet en masse blogindlæg om – og her kommer der altså lige et mere. Denne gang med et super godt eksempel fra en af vores glade kunder.

Godt Gået!Når vi holder foredrag og workshops om arbejdsglæde, taler vi altid om ros/anerkendelse – at vi skal huske at give ros til de kolleger der har fortjent det (se et af vores mandagstip her). Vi taler om vigtigheden af at ros er forskelligt, nogle gange er en high-five eller et hurtigt “Godt gået!” nok, men i andre situationer skal du rose på en måde der giver endnu mere mening for modtageren. Vær konkret og fortæl modtageren hvad du roser ham/hende for, og hvad det betyder for dig eller andre (virksomheden, afdelingen, kolleger, kunder, borgere, brugere, samarbejdspartnere m.m.).

Men hvordan husker du så at gøre det??

Brydehuset er en af vores fantastiske kunder, og de har taget idéen om en rosestafet til sig. Det hele startede med at hele Brydehuset var samlet på 2 personaledage.  Jeg var så heldig at få lov at lave en arbejdsglædeworkshop en af dagene. På workshoppen lavede deltagerne blandt andet en plan for hvilke konkrete tiltag for arbejdsglæden, der skulle igangsættes når de kom tilbage på arbejde. Og en af tiltagene/opgaverne var, at deres leder skulle sætte gang i en rose-vandrepokal, men i stedet opstod (ret tilfældigt) “Det anerkendende Jaka Bov trofæ”. Her er historien:

Vi har set virksomheder lave rosestafet med vandrepokal, elefantorden, hoptimister mm. Men hos Brydehuset har de lavet et alternativt trofæ, nemlig “Den anerkendende polske Jaka Bov”. Det opstod spontant,  da en kollega Peter fik en flot polsk Jaka Bov af en borger, som var taknemlig for Peters indsats. Derefter gik Jaka Bov videre til Sarah, da Peter mente, at hun gjorde en indsats i huset. Efter noget tid gav Sarah den videre, og satte samtidig en meget enkel regel, som fremover gjaldt når man ville give stafetten videre. Reglen er:

Når man giver den anerkendende BOV videre, skal der skrives en fælles mail ud, med information om hvem den er givet til og med en begrundelse.

Jesper skrev denne mail, da han videregav stafetten til Allan:

Dagen i dag, er for mig en dag med blandede følelser. På den ene side har jeg måtte sige farvel til min højt elskede polske Jaka Bov, men på den anden sige har jeg haft mulighed for at give den videre til en der fortjener den mere end mig.

Jeg har i dag givet ”stafetten” videre til Allan, som efter min mening har leveret en ekstra indsats i værestedet igennem længere tid. Han har desuden flere gange formået, via dialog og relations arbejde, at stoppe / reducere konflikter blandt flere af vores brugere.

Stor respekt herfra.

Jaka-Bov Rosestafet

Boven har siden bevæget sig videre, og Sarah fortæller mig at hun er stolt over, at en lidt tosset ide kan skabe glæde og et humoristisk indslag i Brydehusets travle hverdag. Det var også her Sarah besluttede sig for at have endnu en titel på sit visitkort, hun valgte at blive Chief Happiness Officer :o)

Brydehuset

Brydehuset i Ballerup er en kommunal misbrugsbehandlingsinstitution som har udviklet sig til et specialiseret kompetence- og behandlingscenter for både stofbrugere, alkoholikere og pårørende til misbrugere. De arbejder for at levere den bedst mulige behandling til hver enkelt bruger – de har mennesket i fokus.

Relaterede artikler om ros:

Din mening

Kunne det virke på din arbejdslads? Hvordan roser I hinanden hos jer? Har I en Chief Happiness Officer – en der har fokus på at gøre noget for arbejdsglæden? Hvis ikke, kunne det så være dig?

Skriv en kommentar – vi vil meget gerne høre din mening?

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar