Tips til at holde sommerferie med glæde

Tips til at holde sommerferie med glæde
Tips til at holde sommerferie med glæde

Tips til at holde sommerferie med glæde

Sommerferien står for døren for mange på de danske arbejdspladser. Det er oftest den periode, hvor vi holder flest feriedage i træk, og mange oplever derfor lidt arbejdsmæssig pres på at nå alting, inden ferien lige pludselig er der.

Vi har brug for koble af fra arbejdet og holde fri. Uanset hvor meget arbejdsglæde du allerede har, er det vigtigt at give dig tid til at lade batterierne op og fokusere på andet end arbejdet.

Og det gælder om, at holde ferie uden at arbejde, ellers risikerer du at spilde hele ferien på at svare på arbejdsmails, telefon eller have dårlig samvittighed over opgaver du ikke nåede inden du tog afsted. Det er ingen tjent med – heller ikke arbejdspladsen, for fritid er en forudsætning for produktivitet og arbejdsglæde.

Vi har samlet nogle tips, der kan hjælpe dig til at holde sommerferie med glæde:

Gør klar til ferien ved at skabe overblik

Når du skaber dig et overblik over dine arbejdsopgaver allerede inden ferien står for døren, er det nemmere for dig at planlægge. Overblik betyder at du ved hvilke opgaver der skal løses før du er væk, hvilke der skal overdrages til kolleger, og hvilke der skal vente til du er tilbage fra ferien.

Det skaber ro at have overblikket – både for dig, og også for andre. Derfor er opfordringen at rydde op.

I dine e-mails

Arkiver informationsmails og videresend mails der kræver handling til de relevante kolleger. Opret opgaver til dig selv af de resterende mails. Optimalt set er din indbakke tom, eller i hvert fald meget mere overskuelig.

På skrivebordet/arbejdsstationen, hvis du har sådan et.

Inddel opgaverne i bunker/foldere og prioriter dem. Arkiver det der ikke er relevant og overdrag det, der kræver andres bidrag mens du er væk – naturligvis i så god tid som muligt.

Hold ferie, når du holder ferie

Ja, det er fristende lige at tjekke mailen mens du er på sommerferie. Men pointen med at holde ferie er jo netop at du skal holde fri, lave noget helt andet og lade batterierne op. Derfor – lad firmatelefonen forblive slukket, ignorér arbejdsmailen.

Sørg for at holde ferie når du har ferie. Gør noget du har lyst til, uanset om det er at kaste dig ud i nye eventyr, bestige bjerge, eller at koble helt af med fødderne i vandkanten. Alene, med venner eller familie. Det er din ferie – nyd den, lad det være en sommerferie med afslapning og glæde.

Glad autosvar på din mail – eller luk mailen helt

Vi kender dem, de autosvar der siger noget i retning af:

“på ferie til 4. september”

Vi vil gerne opfordre dig til at gentænke dit autosvar og udvide det, så det bliver en glad og informativ besked i stedet. Det kunne være noget i retning af:

Jeg holder ferie – tilbage 4. september

Tak for din mail – jeg holder ferie og lader batterierne med nye oplevelser i sommerlandet og vil derfor først se din mail når jeg er tilbage igen den 4. september.

Kan din henvendelse ikke vente på at jeg er retur, kan du kontakte mine fantastiske kolleger der holder skansen i ferietiden. Send din mail til kollegerne@firmanavnet.dk.

Tak og god sommer!

Hvis det er muligt for dig, vil vi opfordre dig til at lukke din indbakke helt. Vi har skrevet en artikel om hvorfor det er en god idé og hvordan du gør.

Vi håber at nogle af disse tips kan hjælpe dig til at holde sommerferie med glæde – rigtig god ferie!

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar