Walk and Talk

Walk and talkBevægelse i løbet af dagen kan være med til at øge din arbejdsglæde, give dig mere energi, gøre dig mere produktiv og hjælpe med at fastholde fokus på dine arbejdsopgaver. Mange af os sidder ned i 8-9 timer om dagen – flere timer end vi sover. Faktisk bliver vi mere og mere inaktive, og det er ikke godt for os. En gåtur i løbet af arbejdsdagen kan sætte skub i bl.a. energiniveauet og den kreative tænkning. Adskillige videnskabelige undersøgelser har vist at motion eller blot generel bevægelse, kan være med til at forebygge stress, livsstilssygdomme m.m. Så hvis du har et meget stillesiddende arbejde går det altså ikke kun ud over dit energiniveau, men også dit helbred.

Hvad med at planlægge faste ugentlige møder, som er skemalagt som tavlemøder eller endnu bedre “Walk & Talk” møder? Det er jo på ingen måde et nyt fænomen, men ikke desto mindre er det stadig en super god idé. Både fordi møder ude af huset er mere uforstyrrede, mere produktive og mest af alt deltagerne får bevæget sig. De virksomheder hvor Walk & Talk møder er en succes, er dér hvor der er faste Walk & Talk-ruter af forskellig varighed. Skal du holde et møde, kan du simpelthed snuppe et kort i receptionen eller downloade kortet til din smartphone.

Møder bliver bedre og mere effektive, når I bevæger jer. Når du f.eks. går en tur på 20 minutter, øger du nemlig blodgennemstrømningen til hjernen, som sætter skub i den kreative tænkning. Regelmæssige ture vil tilmed øge forbindelsen af vigtige dele af hjernens kredsløb, bekæmpe nedsat aldersrelateret hjernenfunktion og forbedre hukommelsen samt andre kognitive præstationer. Dette giver ikke kun mere effektive møder, men har også en afgørende effekt på din produktivitet efter gåturen. Hjernen er mere skarp og du bliver mere handlekraftig. What’s not to like!?

Hjerne efter bevægele

Fordele ved walk & talk møder:

  • Du får rørt dig og får frisk luft
  • Bevægelse er godt for dit velbefindende, både fysisk og psykisk
  • Giver dig energi og gør dig mere klar i hovedet
  • Du kan forebygge nedsat hjernefunktion
  • Forbedrer din hukommelse
  • I bliver ikke forstyrret af andre kolleger (husk at slukke mobilen)
  • Er relationsskabende, da du har fuld opmærksomhed på din mødemakker

Vi har fået et råd fra en af vores kunder. De synes det var svært at få gang i Walk & Talk møderne, og først da de lavede en tavle, hvor de viste hvor mange kilometer der ugentligt blev gået på Walk and Talk møder, begyndte det at tage fat. En anden kunde har fortalt at de lavede en fotovæg med selfies og andre fine billeder fra turen – også dette havde en effekt på hvor mange der kom afsted. Har du et god råd til hvordan I har fået Walk & Talk til at fungere hos jer?

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar