Læs dette stående

Din stol er din fjende.

Sådan starter en spændende artikel i New York Times i dag. Artiklen referer en mængde studier, og pointen er klar: Vores fysiologi er ikke designet til at sidde ned hele dagen. Et enkelt eksempel:

Når du bevæger musklerne, så dannes der stoffer som regulerer sukker- og fedtforbrænding. Ved inaktivitet så falder produktionen, og din krop påvirkes mærkbart. Inaktivitet er f.eks. et par timer tilbragt på en kontorstol, i en bil eller i sofaen. Et studie viste, at bland kontoransatte der sad meget, der var der tydelig forskel i livvidden mellem de mest inaktive, og så dem der hold mange små pauser, f.eks. for at strække musklerne eller vandre ned af gangen. Små handlinger tæller altså.

Jeg har netop denne pointe med, når jeg holder foredrag om arbejdsglæde: Har du stillesiddende arbejde, så er det vigtigt med mange små pauser. Vel at mærke pauser hvor du kommer op at stå og får gang i kroppen. At holde pause fra arbejdet for at læse denne blog, tæller ikke :o)

Der er meget guf i artiklen, som du kan læse her (på engelsk).

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar