Kaffepausen forlænger livet

Pauser Photo by sigousette Getty Images 1200x675px

Kaffepausen forlænger livet

Videnskab.dk har bragt en spændende artikel, der viser hvor vigtige pauser er på jobbet. Fra artiklen:

Et studie fra Tel Aviv University i Israel, som fulgte ansatte i 20 år, viser nemlig, at de deltagere, som havde meget lidt kontakt med sine kolleger, og som ikke følte, at de fik social støtte fra kollegerne, havde 2,4 gange så stor risiko for at dø i løbet af de 20 år, i sammenligning med de mere lykkelige ansatte.

Det passer perfekt ind i vores model, som siger at arbejdsglæde kommer af resultater og relationer og vi siger netop, at pauser på jobbet er en genial lejlighed til at skabe og vedligeholde relationerne. Det anbefaler forskeren i artiklen også:

Hun foreslår, at arbejdsgiverne laver områder, hvor de ansatte kan være sammen mere uformelt, som kaffehjørner og sofakroge. Hun foreslår også sociale sammenkomster uden for arbejdstiden, og at man ikke blokerer sociale hjemmesider som for eksempel Facebook, som hun mener kan være en vigtig kilde til social kontakt.

Jeg tror pauser er utroligt værdifulde. Får du holdt pauser sammen med kollegerne?

Og 1000 tak til Thomas Bo Christensen for at sende os linket.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar