Mandagstip: Rør dig

Undersøgelser har vist, at mennesker der sidder ned meget af dagen, har et dårligere helbred også selv om de i øvrigt er i god form. Når du bevæger musklerne, så dannes der stoffer som regulerer sukker- og fedtforbrænding positivt. Når du sidder ned, så falder produktionen af de stoffer, og din krop påvirkes mærkbart. En undersøgelse viste for eksempel, at kontoransatte der sad meget ned, havde større livvidder end dem der hold mange små pauser, f.eks. for at strække musklerne eller vandre ned af gangen. Det er altså ikke nok, at sidde ned hele dagen og så tage en løbetur, når du kommer hjem. Du skal være fysisk aktiv (i det små) hele dagen.

Men det er ikke sådan vi gør, er det vel? Tværtimod. En typisk danskers arbejdsdag kunne foregå sådan her: Stå op af sengen. Sid ned og spis morgenmad. Sid ned i bilen/toget/bussen på vej til arbejde. Sid ved skrivebordet. Sid ned og spis frokost. Sid ned i møder. Sid i bilen/toget/bussen på vej hjem. Sid foran fjernsynet om aftenen. Gå i seng.

Vores kroppe er ganske enkelt ikke skabt til at inaktivitet, så her er vores mandagstip til : Bring noget bevægelse ind i arbejdsdagen og gør det allerede i dag.

Heldigvis er der mange enkle og sjove måder at gøre det på. Stående møder er ikke alene mere aktive, de bliver også meget kortere (en kæmpe fordel i sig selv). Du kan også stå op og arbejde. Bare det at stå op, aktiverer langt flere muskler end at sidde med måsen solidt plantet i kontorstolen. Eller hvad med at gå en tur efter frokosten sammen med et par kolleger? 10 minutter rask gang giver både lidt motion og noget frisk luft.

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar