100 år gammel – og har masser af arbejdsglæde

Rosa Finnegan er 100 år gammel og arbejder stadig på en fabrik. I denne fantastisk morsomme video fortæller hun hvorfor hun er 35 år over pensionsalderen, men stadig i arbejde:

Rosa arbejder for firmaet Vita Needle i Needham, Massachusetts i USA. Virksomheden er kendt for at ansætte mange ældre og gennemsnitsalderen blandt personalet er 74 år.

Den amerikanske TV-station PBS har lavet et indslag om firmaet, som du kan se her.

Der er to gode ting her. For det første er det godt at se, at nogle virksomheder har opdaget at mennesker over 50 også har noget at byde på og kan være fantastiske medarbejdere. Og for det andet synes jeg er skønt mat man arbejde med så meget glæde langt efter den officielle pensionsalder.

Tænk over det et øjeblik: Pensionering giver kun mening, hvis man ikke kan lide sit arbejde. Hvis dit job giver dig mening, energi og arbejdsglæde, hvorfor skulle man så stoppe med det?

Pensionsalderen hører til en anden indstilling, som nogen på engelsk har kaldt “Slave, save and retire.” Du arbejder stenhårdt på et job du ikke kan lide, kæmper for at spare så mange penge som muligt op, så du en dag har penge nok til at gå på pension, så du kan “nyde dit otium.”

Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg skal pensioneres – i hvert fald ikke så længe jeg stadig kan passe et arbejde, gøre en forskel OG have arbejdsglæde mens jeg gør det.

Og her er endnu et fantastisk klip med Rosa:

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar