Gå glad på ferie

Så nærmer vi os sommerferietiden og mange er allerede nu pressede over alt det de skal nå inden de går på ferie. Ville det ikke være skønt at gå på ferie med arbejdsglæden intakt? At vide at du har styr på alle dine opgaver og at du kan holde ferie uden at skulle tænke på det kaos du har efterladt?

Hvordan går du på ferie med arbejdsglæden i behold – og med god samvittighed? Her får du vores 3 bedste tip:

 1. Ryd op i dine papirbunker og tøm din indbakke

Ryd op i dine bunker og i din mail-indbakke. Det giver dig overblik over dine opgaver. Umiddelbart lyder det lidt kedeligt, men det er en stor tilfredsstillelse at få ryddet ud i bunkerne og gå på ferie med en tom indbakke.

 2. Overlevér arbejdsopgaver i god tid

Ved du at der er arbejdsopgaver du ikke kan afslutte inden ferien, er det vigtigt at du giver disse videre til dine kolleger i god tid. Og ikke nok med at du skal aflevere dem i god tid, sørg for at det er nemt at overskue for din kollega – så slipper du også for at vedkommende bliver nødt til at kontakte dig i din ferie. Du gør altså både dig selv og din kollega en tjeneste.

3. Lav en glad ‘out-of-office’ reply

Sørg for at have et informativt autosvar på din arbejdsmail. Skriv hvornår du er tilbage og hvem man kan kontakte mens du holder ferie. Og hvorfor tage på sommerferie med et trist standardiseret autosvar på din mail, når du meget let kan lave et, der kan sprede lidt smil og glæde, som samtidig er informativt?

Du kan læse andre gode tips til at fastholde arbejdsglæden i sommerperioden:

Ha’ en fantastisk glad sommerferie :o)

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar