Mandagstip: 3 gode ting

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: 3 gode ting

Hvad husker du typisk bedst fra din arbejdsdag? Forskningen bag det vi kender som negativitets-bias, antyder at det sikkert er dét der ikke helt gik som planlagt, vi husker bedst. Trafikkaos på vej til jobbet, den spildte kop kaffe, den urimelige kunde eller chefen der var i dårligt humør.

Men er du klar over, at du faktisk kan blive bedre til at huske de gode ting fra din hverdag? Det kræver lidt øvelse og tilvænning, men det er ikke umuligt.

Sådan gør du

Når arbejdsdagen nærmer sig sin afslutning, skal du tage dig tid til at reflektere over dagen. Tænk specifikt tilbage på de ting i løbet af din arbejdsdag der har været gode. Oplevelser der har gjort dig glad. Det behøver ikke at være store ting, alt har ret til at stå på listen – også de små ting.

Skriv ned. Brug pen og papir eller en notesbog, hvis det tiltaler dig. Gem et dokument på computeren, hvis det passer bedre til dig. Notér det på en post-it og hæng på din opslagstavle, hvis det er dét du har lyst til. Det vigtige er at du skriver det ned – det er med til at gøre det nemmere at huske.

Alle dage er forskellige, og nogle dage vil du komme i tanker om mange gode oplevelser, andre dage er det måske lidt svært at komme i tanker om tre ting. Lad dig ikke slå ud af det – skriv dem du nemt kan komme i tanker om.

Det kræver tilvænning at ændre dit mindset, så vi anbefaler at du skriver tre gode ting ned fra arbejdsdagen dagligt over en periode på mindst 2 uger. Der er nemlig forskning der viser, at laver du øvelsen i 2 uger, vil det træne din hjerne til, bedre at huske de positive oplevelser de efterfølgende 3 måneder. Rigtig god fornøjelse!

Du kan finde endnu flere tips i bogen “3 gode ting” af Mikael Kamber.


Vores mandagstips er forholdsvis enkle ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

1 kommentar

Skriv en kommentar