Fejr jeres sejre – store som små

Fejr jeres sejre – store som små

Når I har nået et delmål eller måske er kommet helt i mål med en opgave eller et projekt, er I så typisk hurtigt videre til den næste opgave eller mål der skal nås? Eller husker I at stoppe op? Så I kan anerkende hinanden og markere eller måske endda fejre jeres indsats? Altså fejre jeres sejre, både de store og de små.

Marker også de meningsfulde fremskridt

Forskning har vist at det er vigtigt at fejre de meningsfulde fremskridt.

Hvad er det vi mennesker typisk gør? Vi taler om alle de små tilbagefald og fejl der sker, hvilket naturligvis har den modsatte effekt. Det skyldes negativitetsbias (negativity bias) der er en af ​​de mest veletablerede psykologiske fænomener. Det betyder ganske enkelt, at vores sind afsætter mere mental fokus til det dårlige end det gode.

Men hvad nu hvis I OGSÅ begynder at kommunikere jeres fremskridt? Hvordan tror du at det vil påvirke jeres motivation og tro på at I nok skal komme i mål? Jeg VED at det vil have en enorm positiv effekt!

Jeg har set en masse eksempler på virksomheder hvor medarbejderne siger “i dag er vi mere bagud end i går”, og de føler at de ikke slår til. Men de glemmer helt, at de ikke er herre over hvor mange opgaver der kommer ind – men kun herre over deres indsats. Så hvis de f.eks. begyndte at måle det arbejde de rent faktisk når, i stedet for KUN at se på det arbejde de ikke har nået, så ville de både booste motivationen og arbejdsglæden.

Når I fejrer (selv de små fremskridt), kan det hjælpe jeres team/afdeling/projektgruppe med at cementere jeres rejse mod målet. Det viser at I er på rette vej, og motiverer jer til at arbejde videre. Det er det man kalder: The Power of Small Wins. Så ud over at det er motiverende i selve processen, så fremmer det også produktiviteten.

Fejr jeres sejre – sådan kommer I i gang

Jeg vil opfordre dig til at prøve dette i løbet af de næste par uger, sammen med dit team.

  1. Sæt jer et realistisk mål, der ikke kræver overarbejde. Se gerne hvor meget I normalt kan nå på samme tid, så I har noget at sammenligne med.
  2. Hver dag skriver I ned hvor meget I har nået, gerne et synligt sted hvor alle i afdelingen/teamet kan se det. Det hjælper på motivationen. Det kan være telefonopkald eller emails besvaret, antal sager lukket, sager tastet ind i systemet, eller hvad der nu giver mening for jeres type arbejde
  3. Evaluer efterfølgende om I har nået mere, mindre eller måske det samme som I plejer. Tal om hvorfor det gik som det gik
  4. Hvis det gik som planlagt eller endda over forventning, er det fortjent at fejre succesen. Husk ikke at springe dette punkt over.

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar