3 tip til at gå på sommerferie med glæde

3_tip_sommerferie_med_glade_Photo_by_Link_Hoang_on_Unsplash
Photo by Link Hoang on Unsplash

3 tip til at gå på sommerferie med glæde

Vi nærmer os med hastige skridt sommerferien – solen og de varme temperaturer, er i hvert fald kommet til Danmark.

Måske er arbejdsglæden allerede i top, men hvordan sikrer du at gå på ferie med arbejdsglæden intakt? Er du til stede i ferien og får ladet batterierne 100% op? Eller svarer du jævnligt arbejds-mails og telefonopkald for at få tingene til at fungere? Har du dårlig samvittighed over opgaver du ikke nåede inden du gik på ferie?

Hvis du kan svare ’ja’ til disse spørgsmål, bør du måske spørge dig selv om du kunne undgå at have dårlig samvittighed – gå på ferie på en måde, som både du, familien og arbejdspladsen/kollegerne er tjent med.

Vi giver her 3 bud på, hvad du kan gøre, for at gå på sommerferie med glæde.

 • Ryd op inden du tager afsted
  Få sorteret og prioriteret dine arbejdsopgaver og få ryddet op i din mail-indbakke. Det giver dig overblik. Umiddelbart lyder det måske kedeligt, men det er en stor tilfredsstillelse at få ryddet ud i bunkerne og gå på ferie med en tom indbakke.

  Ved du, at der er arbejdsopgaver du ikke kan nå at afslutte inden ferien, er det vigtigt at du videregiver disse til dine kolleger – og helst i god tid. Sørg samtidig for at opgaven er nem at overskue for din kollega – så slipper du også for at vedkommende bliver nødt til at kontakte dig i din ferie. Du gør altså både dig selv og din kollega en kæmpe tjeneste.
 • Hold ferie når du holder ferie
  Mens du er på ferie, så vær på ferie. Lad være med at tage firmamobilen med og lad være med at checke firma-emails. Hold ferie og kom væk fra det hele. Lad din hjerne arbejde med noget HELT andet.

  Prøv i stedet at gøre noget du virkelig har lyst til, måske noget du længe har villet prøve, men har udskudt pga manglende tid. Om det er at lære at stå på rulleskøjter, windsurfe, få læst en bog, tage på fisketur eller måske at bygge et eller andet – så gør det!

  Eller smid skoene, læg dig i en hængekøje, se ud over vandet – hav dage hvor ikke har nogen planer. Hav tid til refleksion. Holder du ferie med familie eller venner, er jeg sikker på at de vil nyde din uforbeholdne tilstedeværelse.
 • Lav en glad autosvar besked
  Mange laver et helt traditionelt (og ret kedeligt) autosvar på deres email, når de holder ferie, der siger noget i retning af:

  Jeg er på ferie og vender tilbage 3/8. Hvis det haster, så kontakt Hanne Hansen på haha@firmanavn.dk

  Men, hvorfor ikke lave en der er både informativ og glad? Her er et godt eksempel:

  Tusind tak for din mail.
  Yeah! Så blev det min tur til at holde sommerferie. Jeg sender varme tanker til alle jer, der holder samfundet i gang i mit fravær!

  Jeg er tilbage på pinden d. 8. august med fuldt opladede batterier, og kan din henvendelse vente, så besvarer jeg den hurtigst muligt derefter. Haster det til gengæld, bedes du kontakte min fantastiske kollega Lars Larsen på mail: lala@firmanavn.dk

  Med ønsket om masser af sol og en skøn sommer!

  De bedste hilsner
  Hanne Hansen

På den måde kan du sågar sprede arbejdsglæde, også mens du er på er ferie :-)

Arbejdsglæde nu ønsker jer alle en skøn sommer!

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar