Hold styr på dine kolleger i sommerferien

Sommerferietiden nærmer sig med hastige skridt. Har du styr på hvem der er på job, og hvem der holder fri? Her er nogle tips til at bevare overblikket, og skabe endnu bedre relationer blandt kollegerne.

Hvem er på ferie?

Der er flere måder at danne jer et overblik over hinandens ferie på – fx. ved at benytte en fælles elektronisk kalender. Men hvad med at have noget synligt i jeres afdeling, der tydeligt viser når en kollega holder ferie?

En overskuelig måde at lave en ferieoversigt på afdelingsplan, er en tavle med alle medarbejdernes navne og uge-numre. Ved hjælp af magneter, billeder eller andet kan I markere hvem der er på ferie og i hvilke uger.

En anden løsning er at pynte skrivebordet eller skærmen hos de der væk med et let genkendeligt symbol. Hos SEB Pension hænger der for eksempel en Hawaii blomsterkrans på computerskærmen hos de medarbejdere, der er på ferie.

Blomsterkrans i ferietiden - billede og idé fra SEB Pension

Husk at ønske god ferie

Ferietid betyder også at der kan gå uger før du ser dine kolleger igen. Du har ferie, så har de ferie. Inden ferien starter for alvor, kan I samles og ønske hinanden en god sommer.
God sommer til digEr det ikke muligt at samle alle, kan du gå rundt ønske god ferie, enten personligt, eller ved at efterlade en hilsen på skrivebordet. SEB har fået lavet små kort i visitkort-størrelse til det formål, hvor der er plads til at skrive en lille hilsen på bagsiden.

Hvor er ferien gået til?

Det kan være sjovt at markere hvor dine kolleger har holdt sommerferie, uanset om det er i Ebeltoft eller Egypten. Måske du kan sætte en konkurrence i stand om sommerens grimmeste souvenir (idé indsendt af Tina), eller I kan opfordre alle til at sende et postkort fra ferien. Saml kortene på opslagstavlen eller I kan måske lave et verdens-kort og hænge alle postkort op på det?

Relaterede artikler:

[list type=”check”]

[/list]

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar