Slap af i ferien – og få styr på arbejdsglæden

Slap af i ferien

Sommerferien er en skøn tid hvor du har tid til at slappe af med familien eller gode venner – eller måske rejse ud i verden og møde nye mennesker.

Men ferietiden er også tiden hvor du kan få styr på dine tanker, reflektere og måske endda få nye gode idéer (også arbejdsmæssigt). Når solen står højt på himlen og du er kommet ned i gear er tiden perfekt til at reflektere over arbejdsåret indtil videre og planlægge hvordan du vil fastholde og måske endda forbedre din arbejdsglæde efter sommerferien. Hvordan gør du?

Slap af i ferien 

Smid skoene, læg dig i en hængekøje, se ud over vandet – hav dage hvor ikke har nogen planer. Hav tid til reflektion.

Gør noget du synes er sjovt

Husk at gøre noget du virkelig har lyst til, måske noget du længe har villet prøve, men har udskudt pga manglende tid. Om det er at lære at stå på rulleskøjter, windsurfe, tage på fisketur eller måske at bygge et eller andet – så gør det!

Vær offline

Beslut dig for om, og hvor meget, du skal følge med i hvad der sker på jobbet, for at du kan slappe helt af. Lad din smartphone ligge og tjek ikke dagligt mails – hold ferie. Husk naturligvis at have en glad og informativ autosvar på din arbejdsmail ;-)

Følg disse tre enkle råd og hold en afslappet ferie, der både giver dig skønne oplevelser, men også hjælper dig med at vende tilbage til jobbet med en masse energi og arbejdsglæde.

Relaterede artikler:

 

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar