Slå et slag for arbejdsglæden

Slå et slag for arbejdsglæden

I torsdags holdt jeg et foredrag om arbejdsglæde for en i forvejen glad flok mennesker, i enheden PPM hos PFA Pension. Omkring 150 var samlet til en fælles formiddag. Jeg var heldig at starte dagen med et arbejdsglædeforedrag, som jeg havde fyldt med inspiration til hvad de kunne gøre for at fastholde arbejdsglæden. Og vi ved godt at vores foredrag ikke ændrer noget i sig selv, så jeg blev ekstra glad da jeg hørte at der var sat summetid af efterfølgende. PPM arbejder i forvejen med at skabe en fælles kultur og styrke arbejdsglæden, så de havde besluttet at bruge summetiden til at udvikle et arbejdsglædeværktøj.

Inspireret af vores arbejdsglæde-spille-plakat “Slå et slag for arbejdsglæden” ville PPM lave deres helt egen spilleplakat. Inddelt i grupper, fandt de på arbejdsglæde initiativer, de selv troede på ville skabe energi og arbejdsglæde – ting de kunne gøre for og med hinanden i enheden. De nåede op på intet mindre end 68 forslag til plakaten (når der var luget ud i dobbeltgængere) og efter en online-afstemning nåede de frem til de 12 initiativer for arbejdsglæden edr skulle på plakaten. Spilleplakaten fungerer på den måde, at du slår et slag med en 12-sidet terning, som viser hvilke af de 12 ting fra plakaten du skal gøre i dag, og dermed sprede mere arbejdsglæde.

Herunder kan du se plakaten som PPM fik lavet, og den er allerede fordelt rundt i afdelingerne. Jeg er sikker på at spilleplakaten vil være med til at holde liv i den gode stemning og måske endda skabe nye gode arbejdsglæde-vaner :-)

Et af vores mantraer er “Arbejdsglæde er noget vi gør!” og man må sige at de hos PFA gjorde noget for arbejdsglæden, blot 4 dage efter foredraget var deres egne forslag blevet til spilleplakater rundt omkring i afdelingerne (naturligvis med en 12-sidet terning ved hver plakat).

Jeg giver folkene i PPM en high-five herfra og glæder mig til at høre om endnu flere initiativer fra vores glade kunder omkring i Danmark og udlandet.

Du kan evt. få en masse idéer i vores mandagstip

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar