Mandagstip: Tjek ind med mig-tid

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Tjek ind med mig-tid

Trives du i dit job eller er du ved at køre lidt træt? Er din arbejdsglæde stabil, opadgående eller nedadgående?

Desværre ser vi ofte, at vi glemmer at mærke efter, og hvis arbejdsglæden er nedadgående uden at du er opmærksom på det, kan det eskalere – og det er der jo ingen af os der ønsker.

Det er derfor en god idé, løbende at tage temperaturen på din egen arbejdsglæde. Vi kalder det tjek-ind med mig tid. Det kan hjælpe dig med at få fokus på din trivsel. Så du ved hvad du skal gøre mere af (det der giver dig arbejdsglæde) og hvad du skal gøre noget ved (det der udfordrer din arbejdsglæde).

Her er en lille enkel øvelse du kan bruge :-)

Tag temperaturen på din arbejdsglæde:

Find et uforstyrret sted på din arbejdsplads eller gå en tur.

  • Træk vejret og find ro på åndedrættet.
  • Hvordan har du det umiddelbart lige nu og her? Er du glad, irriteret, træt, forventningsfuld eller noget helt andet?
  • Reflekter, og spørg dig selv: “Hvad er jeg glad over i mit job. Hvad giver mig energi? Hvad gør mig stolt?”
    Det kan være opgaver du brænder for, kolleger du samarbejder godt med, når du får mulighed for at bruge en bestemt styrke, når du er i direkte kontakt med kunder/borgere/patienter osv. Bare det, at blive opmærksom på de gode ting i dit job, kan være med til at øge din arbejdsglæde. Vi har desværre en tendens til nemmere at huske de negative ting.

TIP: Beslut dig for i dag, at gøre mindst én ting der vil booste din arbejdsglæde. Overvej om det kunne blive en ny god vane, som du gør ofte (måske dagligt).

  • Spørg ligeledes dig selv: “Hvad udfordrer min arbejdsglæde, hvad er eventuelle irritationsmomenter i mit job?” Reflekter også over, om det er noget du kan gøre noget ved – eller om det er vilkår du ikke kan ændre på.

TIP: Beslut dig for i dag, at gøre noget ved bare én af de ting der udfordrer din arbejdsglæde. Måske er det noget du selv kan gøre. Men hvis ikke, så tag fat på din nærmeste leder, og fortæl hvad der ville gøre dig glad. Vær konstruktiv og løsningsorienteret.

Du kan gøre det til en god vane at lave en daglig eller ugentlig tjek-ind (mig-tid). Det tager blot et par minutter, og kan hjælpe dig med at tage temperaturen på din arbejdsglæde.


Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar