Bryd nulfejlskulturen med Brølerbowlen

Nanna fra Sydbank introducerer brølerbowlen - et redskab til at lære af fejl og skabe psykologisk tryghed på arbejdspladsen. Photo Mahlon Wills - Mahlon Wills's Images

Bryd nulfejlskulturen med Brølerbowlen

I Sydbank Aabenraa har en afdeling introduceret et spændende initiativ – en “brølerbowle”.

Hvad er en brølerbowle?

Brølerbowlen er en enkel, men effektiv lille skål/bowle, de bruger som et redskab til at tale om og lære af deres fejl. På hvert afdelingsmøde skiftes de til at dele, hvis de har begået en fejl, og hvad læringen har været. Når de har diskuteret fejlen, smider de en bold i bowlen. Boldenes forskellige farver repræsenterer fire forskellige fejltyper, som de har identificeret. Når bowlen er fyldt, belønner de sig selv med kage til hele afdelingen :-)

Effekten på arbejdsmiljøet

Sydbank Aabenraa har oplevet at denne praksis har haft en betydelig positiv indvirkning på deres arbejdsmiljø og teamdynamik. Udover at lære af deres fejl og måske undgå at gentage dem, har de opnået en høj grad af psykologisk tryghed. Det har skabt et rum, hvor de tør dele deres fejl med hinanden, hvilket styrker deres fællesskab og samarbejde.

Tre gode råd til at nedbryde nulfejlskulturen

  1. Gør det fysisk: Sydbank Aabenraa har valgt en brølerbowle, men det kunne være noget andet. En fysisk genstand gør konceptet konkret og mindsker alvoren, hvilket gør det nemmere at tale om fejl i hverdagen.
  2. Gå forrest som leder: Som leder er det vigtigt at være åben og sårbar. Ledere begår også fejl, og ved at dele dem og smide en bold i bowlen, viser du vejen for dit team.
  3. Gentag, gentag, gentag: Det kræver tid at ændre en kultur. Start med de små, lette fejl og arbejd jer frem mod de større og mere komplekse. Med tiden udvikler I et sprog og en tryghed for at tale åbent om fejl.

Bonusinfo

Sydbank Aabenraa fokuserer ikke kun på fejl. De har også en succesvæg i deres afdeling, hvor de hænger deres præstationer op og fejrer hinanden.

Se videoen nedenfor, hvor Nanna La Cour Skov fra Sydbank Aabenraa fortæller hvordan de bruger brølerbowlen.

Derfor har Sydbank Aabenraa en brølerbowle

Relaterede artikler:

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar