Mandagstip: Fokustid

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Fokustid

Føler du, at du konstant bliver afbrudt i dit arbejde? Særligt vidensarbejdere kan føle, at de ikke har mulighed for at fordybe sig i deres arbejde – de mister flow når der er for mange afbrydelser. Og det er naturligvis en ulempe, og kan gå ud over produktiviteten.

På den anden side, er det vigtigt for vidensdelingen, at I spørger hinanden til råds, beder hinanden om hjælp osv. Og det kræver naturligvis at I taler sammen. Og når I taler sammen og hjælper hinanden, fremmer det også de gode relationer :-) som er vigtig for arbejdsglæden.

Men nogengange kan det være rart at du har mulighed for at fordybe dig i dit arbejde – og sidde uforstyrret med din opgave.

Hvad kan du gøre?

  • Hav 1-2 timer (både formiddag og eftermiddag) hvor der er “spørgetid”. Her kan I sparre med hinanden. Dette gælder naturligvis også chefen, som har faste spørgetider i kalenderen.
  • Hav uforstyrret tid – men efter behov. Når I har brug for ikke at blive afbrudt, melder I jer ud af fællesskabet i en time eller to. Jeg vil anbefale at have en måde at signalere det på, f.eks. et skilt du kan sætte frem, hvor der står “Jeg er i flow”. En af vores kunder har et tøjdyr det er en lille frø, som de sætter frem når de har tid til arbejdsro. Den er lavet med et glimt i øjet og signalerer “Frog off”.

Hvis ikke I har faste regler, er det særlig vigtigt at italesætte den gensidige respekt. Det er naturligvis helt ok en gang imellem at sige fra, og sige at du ikke har tid til at hjælpe eller besvare spørgsmål nu og her, bare du gør det på en respektfuld og konstruktiv måde, og ellers generelt er hjælpsom.


Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar