Hvad gør os mest lykkelige?

Hvad gør os mest lykkelige?

En videnskabelig undersøgelse fra Harvard, der har kørt siden 1930’erne, har set på hvad der gør os lykkelige. Det er det årelange længste videnskabelige studie af lykke, der nogensinde er udført. Efter årtiers forskning er resultaterne blevet offentliggjort i bogen “The Good Life”, skrevet af Robert Waldinger & Marc Schulz.

Forskerne har fulgt de samme 700 mennesker og deres familier over tid, for at finde ud af hvad der fik dem til at trives i livet. De blev stillet tusindvis af kvalitative spørgsmål, samt fik foretaget hundredvis af kvantitative sundhedsmålinger – lige fra hjernescanninger til blodprøver.

Hvad er konklusionen?

Forskerne fortæller, at vi tror at lykke er noget, vi kan opnå – hvis vi tjener mange penge, får en forfremmelse eller f.eks. lykkes med en slankekur. Vi agerer som om lykke er en destination, noget vi skal arbejde hen i mod, men data viser meget tydeligt, at det simpelthen ikke er sandt. Og sikke et held!

Gode relationer gør os
gladere og sundere. Punktum.

Robert Waldinger (MD) & Marc Schulz (PhD)
Forskere og forfattere til bogen The Good Life

Lykke er ikke noget uden for rækkevidde, men i høj grad opnåeligt for os i nuet. Det viser sig, at penge ikke gør os glade, og det gør vores jobtitel heller ikke. Det er hovedsageligt relationer og de forbindelser vi skaber, der påvirker vores lykkefølelse.

Derfor kommer meget af vores arbejdsglæde også fra de gode relationer på jobbet. Vi skal derfor huske at gøre alt hvad vi kan for at pleje relationerne med vores kolleger, chefer, kunder/patienter osv. Og så skal vi huske at være en rigtig god kollega :-)

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar