8 idéer til julehygge på jobbet

Photo by: Nikolett Emmert fra Pexels via Canva Pro

8 idéer til julehygge på jobbet

I dag siger kalenderen 1. december og det er oplagt få planlagt noget julehygge med kollegerne inden juleferien starter. Sæt tid af til at hygge jer sammen, væk fra de daglige rutiner – tid hvor I kan pleje relationerne i jeres nære team, og måske også få skabt endnu bedre relationer på tværs af teams/afdelinger. Måske har I allerede nogle juletraditioner I holder meget af, og måske har I lyst til at skabe nogle nye sammen.

Her 8 idéer I kan lade jer inspirere af:

Julepynt

Aftal en dag hvor I sammen pynter op til jul på arbejdspladsen. I kan evt. inddele jer i mindre grupper, og I kan aftale at de forskellige grupper pynter op for hinanden.

Har I et juletræ i virksomheden? Vær fælles om at lave julepynt til virksomhedens juletræ og planlæg et tidspunkt hvor I i fællesskab pynter det sammen. Sørg gerne for lidt hyggesnacks til arbejdet, og måske hører I endda jeres fælles jule-playliste (se længere nede).

Lav julepynt til juletræet sammen

Og i en tid med bæredygtighed som fokus, er det en god idé at lave julepynten i materialer der holder, så I kan bruge det igen og igen.

Den store jule-bagedyst

Lav en konkurrence hvor jeres medarbejdere skal uploade et billede af deres flotteste julebag. Måske udvælger I et bestemt tema bagværket skal høre inde under: fx. den flotteste julemand, honningkage eller brunkage-hus.

Hvis I har lyst, kan I sørge for at I har pokal til årets vinder, der kan bruges igen år efter år og starte en årligt tilbagevendende tradition.

Klar – Parat – Bag!

Bage konkurrence

Fællessang og/eller Luciaoptog

Inviter alle i virksomheden til fællessang. I kan på forhånd lave en afstemning om hvilke sange/salmer I skal synge på dagen. Skal fællessangen være en ugentlig begivenhed i december måned, eller blot en enkelt gang, evt. i kombination af at juletræet tændes?

I kan også kombinere fællessangen med et Lucia-optog. Lucia falder altid den 13. december – i år er det en tirsdag.

Uanset hvad I gør sammen, så husk at live-streame det, såfremt I har kolleger der arbejder på distancen, så de ikke går glip af begivenheden.

Fællessang og luciaoptog i SEB Pension

Fælles pakkekalender

En afdeling på Rigshospitalet besluttede for nogle år siden, at lave en fælles pakkekalender. Alle medarbejdere købte en lille gave, som kom i en fælles pulje. Gaverne blev hængt op, og blev en del af deres juleudsmykning på afdelingen. Hver dag i december, var der 1-2 personer der fik en kalendergave, som blev åbner foran kollegerne, og herefter gik det på tur, hvem der fik en kalendergave.

Fælles pakkekalender er nem at kopiere, uanset hvor mange I er. Det er vigtigt at I forventningsaftsemmer gavens pris, og sørger for at alle kan være med. Hav måske en bowle med alles navne I, så der dagligt bliver trukket et tilfældig kollega, der må åbne sin kalenderpakke.

Pakkekalender på afdeling på Rigshospitalet

Julesweater

En jule-version af “Casual Friday” kunne være at I afholder en julesweater konkurrence. Udvælg en dag hvor alle tager deres mest julede/sjoveste/flotteste sweater på, og stem på jeres favorit. I kan også lave en konkurrence mellem jeres afdelinger/teams og se hvilken afdeling der bliver årets julesweater-team.

Eller gør som IT-afdelingen hos DSA, som et år overraskede alle ved at møde op i juleoutfit.

DSA IT i juleoutfit på job

Har I brug for en mere diskret version af konkurrencen, kunne I arbejde med samme koncept, blot for strømper i stedet.

Sød nisseordning

Du kender sikkert legen med en nisseordning, hvor man laver små anonyme drillerier henover december måned. Det kan være rigtig, rigtig sjovt, men det kan blive endnu bedre, ved at vende den om og fokusere på de søde overraskelser.

I kan sætte det lidt i system ved at alle der vil være med, lægger deres navn i en bowle og trækker et navn på en kollega de er nisse for i december måned. En nisse skal – i alt sin enkelthed – overraske en kollega med en sød overraskelse, uden at afsløre sig selv. Det kan være det blot sker en enkelt gang – eller hvis du har overskud til det, kan det være noget der sker flere gange.

Her et eksempel fra JMA, som er en af vores glade kunder

Spis frokost med hinanden

Lav en plan så I alle over tid kommer til at spise frokost med hinanden i små grupper. Gerne på tværs af afdelinger, så I bruger juletiden til at skabe gode relationer med de kolleger I normalt ikke spiser frokost med.

Playliste med julemusik

Lad alle nævne deres yndlings julesang og lav en fælles playliste med jeres totalt yndlings julemusik. Brug f.eks. en af de streamingtjenester der allerede findes, så playlisten kan nydes uanset om medarbejderne fysisk befinder dig på arbejdspladsen eller arbejder med på distancen.

Mere inspiration

Hvordan er juletiden der hvor du arbejder? Hvad har I tidligere gjort der gav arbejdsglæde i december? Eller hvad har i planlagt i år? Skriv en kommentar her nedenfor, vi vil så gerne have endnu flere gode juleidéer. Ha’ en hyggelig december :-)

Relaterede artikler

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar