8 idéer til hygge med kollegerne i december

10 tips til arbejdsglæde i juletiden - Photo by Vladeep, Canva

8 idéer til hygge i december

Vi nærmer vi os december og det er oplagt at bruge december måned på at vedligeholde de gode relationer med kollegerne på jobbet. Hyg jer sammen væk fra de daglige rutiner. Måske har I allerede nogle jule-traditioner på din arbejdsplads, måske har I lyst til at skabe nogle nye sammen.

Her 8 idéer I kan lade jer inspirere af:

Playliste med julemusik

Lad alle nævne deres yndlings julesang og lav en fælles playliste med jeres totalt yndlings julemusik. Playlisten kan nydes uanset om du fysisk befinder dig på arbejdspladsen eller arbejder med på distancen.

Det personlige julekort

Photo af GreenPear86 fra Getty Images via Canva

Glæden ved at modtage et håndskrevet julekort skal man ikke kimse af. Her får alle muligheden for at modtage – og ikke mindst for at skrive – et personligt julekort.

Lav sedler med med alles navne, og lad hver enkelt trække et navn fra puljen, som de skal skrive et personligt julekort til. Sørg evt. for at I har et udvalg af forskellige julekort med kuverter, samt frimærker til rådighed.

Hvis I har kolleger der arbejder hjemmefra, så husk at sende det med posten i god tid, så julekortet når frem før jul.

Julepynt

Aftal en dag hvor I sammen pynter op til jul på arbejdspladsen. Har I kolleger der arbejder hjemmefra, så husk at inkludere dem. Måske kan I sende lidt julepynt hjem til dem, så de også kan pynte op og være med virtuelt?

I kan evt. inddele jer i mindre grupper, og I kan aftale at de forskellige grupper pynter op for hinanden.

Har I et juletræ i virksomheden? Vær fælles om at lave julepynt til virksomhedens juletræ og planlæg et tidspunkt hvor I i fællesskab pynter det sammen. Sørg gerne for lidt hyggesnacks til arbejdet, og måske hører I endda jeres fælles jule-playliste.

Den store jule-bagedyst

Lav en konkurrence hvor jeres medarbejdere skal uploade et billede af deres flotteste julebag. Måske udvælger I et bestemt tema bagværket skal høre inde under: fx. den flotteste julemand, honningkage eller brunkage-hus.

Hvis I har lyst, kan I sørge for at I har pokal til årets vinder, der kan bruges igen år efter år og starte en årligt tilbagevendende tradition.

Klar – Parat – Bag!

Fællessang og/eller Luciaoptog

Inviter alle i virksomheden til fællessang. I kan på forhånd have lavet en liste med sange/salmer og stemme om hvilke I vil synge på dagen. Skal fællessangen være en ugentlig begivenhed i december måned, eller blot en enkelt gang?

Måske I har lyst til at kombinere fællessangen med et Lucia-optog? Lucia falder altid den 13. december – i år er det en mandag. Det kunne fx. være cheferne der går luciaoptog – måske som en overraskelse for alle :-)

Sørg for at live-streame det, så de kolleger der arbejder på distancen ikke går glip af overraskelsen.

Overrask med gløgg og æbleskiver eller ris a la mande

Hvordan ville det være at overraske teamet med gløgg og æbleskiver? Eller ris a la mande? Det kunne især være en idé for chefer/afdelingsledere/projektledere.

Se her hvordan det så ud da en leder hos Solar overraskede alle med med ris a la mande.

Arbejdsglæde er… når chefen serverer ris a la mande

Husk også de kolleger der arbejder hjemmefra. Overvej hvordan I kan inkludere og overraske dem, også når de ikke fysisk er til stede på arbejdspladsen.

Julesweater

En jule-version af “Casual Friday” kunne være at I afholder en julesweater konkurrence. Udvælg en dag hvor alle tager deres mest julede/sjoveste/flotteste sweater på, og stem på jeres favorit.

Har I brug for en mere diskret version af konkurrencen, kunne I arbejde med samme koncept, blot for strømper i stedet.

Sød nisseordning

Du kender sikkert legen med en nisseordning, hvor man laver små anonyme drillerier henover december måned. Det kan være rigtig, rigtig sjovt, men det kan blive endnu bedre, ved at vende den om og fokusere på de søde overraskelser.

I kan sætte det lidt i system ved at alle der vil være med, lægger deres navn i en bowle og trækker et navn på en kollega de er nisse for i december måned. En nisse skal – i alt sin enkelthed – overraske en kollega med en sød overraskelse, uden at afsløre sig selv. Det kan være det blot sker en enkelt gang – eller hvis du har overskud til det, kan det være noget der sker flere gange.

Mere inspiration

Hvordan er juletiden der hvor du arbejder? Hvad har I tidligere gjort der gav arbejdsglæde i december? Eller hvad har i planlagt i år? Skriv en kommentar her nedenfor, vi vil så gerne have endnu flere gode juleidéer. Ha’ en hyggelig december :-)

Relaterede artikler

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar