Mandagstip: Kom ud mens det er lyst og husk pauserne

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Kom ud mens det er lyst og husk pauserne

Dette mandagstip kombinerer hele to tip på én gang. Og tro os, det kan sagtens kombineres, men du kan naturligvis også vælge et af punkterne ad gangen.

Kom udenfor mens det er lyst

Efteråret er over os, vi er tilbage til vintertid og dermed bliver dagene mørkere. Nogle dage kan det føles som at man slet ikke ser dagslyset, hvis man opholder sig indendørs mens man er på arbejdet. Så derfor gælder det om at få fuldt udbytte ud af de lyse timer, mens de er der.

Det kan være du har et telefonmøde eller et én-til-én møde planlagt i løbet af dagen. Hvorfor ikke lade det foregå udenfor? Tag en paraply med, i tilfælde af at det begynder at regne. Man ved aldrig med det danske efterår.

Er du så heldig at du kan gå eller cykle til og fra arbejdet, kan det være du investerer i noget godt og lunt regntøj, så du kan fortsætte med at gøre det, også selvom det ikke længere er sommer. Der er noget om snakken når vi siger at der ikke findes dårligt vejr, kun forkert påklædning.

Husk at holde pause

Når frokostpausen nærmer sig, så planlæg fx at få lidt frisk luft udenfor før eller frokosten. Det kan være en lille rask gåtur rundt om bygningen, blokken, parkeringspladsen eller hvad du lige har i nærheden. Og måske kan du lokke en kollega med? – både for selskabets skyld, og så er det en super måde at lære dine kolleger
bedre at kende.

Frisk luft, bevægelse og nye omgivelser for en stund kan gøre at du vender tilbage til dagens arbejde med fornyet energi. Er det svært for dig at komme væk fra “pinden” så fokuser på de mindre ting du kan gøre. Små ting som at ændre arbejdsstilling, strække kroppen, gå hen til en kollega for at tale sammen fremfor at sende en mail, tage trappen eller rent faktisk bruge hæve/sænkebords-funktionen kan også gøre en positiv forskel.

Vores mandagstips er forholdsvis enkle ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar