Idéer til at fejre Valentinsdag på arbejdspladsen

Idéer til at fejre Valentinsdag på arbejdspladsen

Valentinsdag, som fejres 14. februar, er dagen hvor vi overrasker hinanden med kærlige beskeder, blomster, chokolade mv.  Tanken er, kort og godt, at vise glæde dem holder af :-) Valentinsdag har stille og roligt vundet sit indtog på os danskere, som gerne nyder en god middag sammen med ægtefællen/kæresten eller en anden person vi holder meget af.

Og hvorfor ikke bruge dagen til at vise kollegerne at du værdsætter dem? Hvorfor skal det kun være ægtefællen/kæresten? Vi har samlet lidt inspiration til dig der vil sprede lidt glæde til dine kolleger i dagene op til eller efter Valentinsdag (som i år falder på en søndag).

Se f.eks. et uddrag af Tim Dorsetts geniale indlæg på Arbejdsglæde Live! 2015, hvor han fortalte om hvordan han spredte lidt smil med “Kærligheds-elavatoren” hos virksomheden Innocent Drinks i London:

Two simple and cheap ways to surprise and delight your staff

Hos en af vores kunder, fandt de på at lave en kollega-valentinsdag. En afdeling inviterede kolleger fra andre afdelinger til en frokost-aftale, en kop kaffe eller måske en gå-tur. Afdelingen var naturligvis pyntet op, for at overraske dem der kom for at hente deres “valentines-date”. Læs mere i vores blogpost “Working Valentine”.

Valentinesdag

Der skal ikke så meget til, for at bruge valentinsdag til noget positivt på arbejdspladsen. Det handler i bund og grund om, at vi som kolleger husker at vise, at vi har respekt og tillid til hinanden og at vi viser omsorg for hinanden. Så hvad med at tage initiativ til at have lidt ekstra fokus på de gode relationer til Valentinsdag? Her et lidt flere idéer:

  • Pynt op med hjerteballoner
  • Inviter en kollega til at spise frokost med dig
  • Skriv et kort til en kollega du holder af – og skriv hvorfor
  • Skriv et takkekort til en kollega som har hjulpet dig
  • Lav en slags “sød nisse ordning” men i ugen op til/efter Valentinsdag
  • Bed alle om at tage blomster med og pynt op med dem
  • Hvad med at opfordre alle til at have noget rødt på?
  • Dans! – det er nu engang så festligt (se evt ham her)
  • Bag en kage til dit team.
Valentin-kage

Relaterede artikler:

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar