Mandagstip: Could-do-liste

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Føler du dig frustreret over at din to-do-liste bliver længere og længere? Eller måske over de punkter på to-do-listen du ikke får nået?

Denne uges mandagstip: lav også en COULD-do-liste sammen med din normale TO-do-liste, på den måde bliver du ikke frustreret over ikke at nå alt på din liste. Du skal altså kun have de absolut vigtigste opgaver du har på TO-to-listen. De andre opgaver kommer på COULD-do-listen (dem når du hvis du får tid).

Der er i virkeligheden ikke den store forskel, og så alligevel…

Der er forskel på burde gøre og kunne gøre

Rent psykologisk vil der for mange af os være forskel på en liste over ting du kunne gøre i dag, og en liste over ting du burde nå i dag. Følelsen af at du selv vælger dagens opgaver og selv bestemmer over din tid, er faktisk utrolig væsentlig. Mange mennesker bliver nemlig stressede over hele tiden at blive mindet om de ting de ikke når.

Når du har fokus på det du ikke når, stresser du mere, og når faktisk mindre. Men når du i stedet fokuserer på de ting du får gjort, forsvinder presset. Du bliver gladere og du når flere opgaver. Det er totalt i modsætning til den traditionelle forretningstankegang, som hævder, at jo større pres – des bedre ydeevne.

Vi synes at du i denne uge skal lave en could-do-liste og meget gerne en liste over alle de ting du har nået – en HAVE-done-liste (er nemt hvis din could-do er elektronisk). Og husk… Når du fokuserer på alle de ting du har nået og ikke på de ting du ikke når, bliver du faktisk mere stolt og mere effektiv.

Hav en glad uge :o)

Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik.

Se alle vores mandagstips her.

Udgivet
Kategoriseret som Mandagstips

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

1 kommentar

Skriv en kommentar