Online julekalender

Online julekalender

Der er mange forskellige måder at lave ting sammen i julen. At synge sammen hele virksomheden, lave julepynt med kollegerne eller andre initiativer der er med til at fremme både julehygge og det gode kollegaskab. Nogle har nissevenner og andre har en fælles julekalender.

Wihlborgs A/S’ ejer, driver og udlejer erhvervsejendomme. Derudover har de også en julekalender for deres personale. Julekalender består af én daglig ”låge” på deres intranet, hvor en lille opgave skal løses. Medarbejderne samler point for hver låge, de løser i løbet af december.

Sådan fungerer deres julekalender

Låger: På alle hverdage til og med 20. december vil der i løbet af morgenen blive uploadet ”dagens låge” på forsiden af intranettet.

Opgaver: Bag hver låge gemmer sig en opgave, man skal løse, det kan f.eks. være et quiz spørgsmål. Uge 50 er dedikeret til at være afdelingsuge, og det betyder at man i afdelingen skal vælge en repræsentant, som svarer for hele afdelingen. Årets sidste låge bliver lagt op d. 20. december og vinderen kåres til deres julebanko arrangement.

Svar: For at besvare dagens opgave og deltage i konkurrencen, skal man indsende sit svar inden kl. 17 (fredage dog kl. 14) via formularen, som gemmer i sig bunden af dagens låge.

Pointsystem: Julekalenderen er delt op efter uger, hvilket vil sige at der er en ny vinder hver eneste uge. Der tildeles automatisk 1 point ved at besvare dagens låge, 3 point for et korrekt svar og 2 ekstra point for at have deltaget alle ugens dage.

Kåring af vindere: Hver fredag vil dommerkomiteen gennemgå alle besvarelser og udvælge ugens vinder. Vinderen bliver offentliggjort på intranettet fredag eftermiddag.

Eksempel på opgaver:

  • Dyst mellem to kollegaer (som Versus der sendes på DR). Hvem kan hurtigst spise snørebånd, komme igennem en forhindringsbane, kan have flest pebernødder i munden, pakke en gave ind osv. Her kommer altid lidt fun fact om de enkelte kollegaer, så man også lærer sine kollegaer bedre at kende. F.eks. Bente ansat i økonomi, 30 år gammel, har ingen erfaring med opgaven men har prøvet noget lignende Fun fact – hun elsker julefilm og fortæller de bedste jokes i økonomiafdelingen.
  • Gæt hvilke type julegave er den mest eftertragtede af årets firmajulegaver.
  • Hvor mange pebernødder er der i skålen?
  • Hvad vejer andestegen (på et billede af andestegen, sammen med en kollega)
  • Find fem fejl
  • Lav et afdelingsjulebillede
  • Gæt en kollega – indsat en medarbejdes ansigt i et billede af f.eks. julemanden, Alf eller lignende.

Måske kan I kopiere Wihlborgs’ julekalenderidé på jeres intranet eller måske kan I finde en helt anden måde at lave julehygge på. Det vigtigste er at I gør noget :-)


Vi ønsker dig en glad juletid med masser af arbejdsglæde og forhåbentlig med tid til lige præcis det der gør dig glad.

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar