Ideer til julearbejdsglæde

Ideer til julearbejdsglæde - photo by Konstanttin Getty Images

Ideer til julearbejdsglæde

Juletræer, lyskæder og juleskum næsten overalt er et sikkert tegn på at juletiden nærmer sig med hastige skridt. Vi er fortalere for at julehyggen også skal have lov at sprede sig på de danske arbejdspladser, så der kommer julearbejdsglæde til alle.

Her er nogle idéer til forskellige tiltag I kan igangsætte – tilpas dem, så de passer til jeres behov, og lad dem hjælpe jer til at sprede julearbejdsglæde blandt kollegerne.

Firmajulegaven

At modtage en julegave fra virksomheden er langt fra en selvfølge. Der er dog en stor portion danske arbejdspladser der praktiserer dette. Her er nogle idéer til hvordan det kan gøres med arbejdsglæden i fokus:

Personliggør gaven

Indpakningen af bestilling fra gaveleverandør - foto indsendt af Charlotte
Charlottes kreative indpakning af bestillingssedlen gør bare det hele lidt mere julet

Der findes flere gaveleverandører der tilbyder at modtageren selv udvælger fra en liste. Det er meget smart, men kan også være upersonligt for den enkelte, selv at skulle vælge en gave fra en liste. Men sådan behøver det ikke at være. Vi har modtaget denne idé fra Charlotte, der har personliggjort oplevelsen sådan, så alle bestillingslister er indpakket som knallerter og uddeles ved en lille jule-sammenkomst. Spil lidt julemusik, server lidt småkager – der skal så lidt til.

Personlig julekort

Er budgettet ikke til firmajulegaver? Så vil et personligt julekort fra chefen med garanti vække stor glæde og begejstring. Hvis du som leder kaster dig ud i denne øvelse, så kan vi anbefale at din julehilsen indeholder en personlig refleksion fra året der er gået, er målrettet specifikt til den enkelte medarbejder, og måske endda er håndskrevet. God fornøjelse!

Videregiv gaven til andre

Hvad hvis julegaven til medarbejderen er at glæde andre? Vi har hørt fra forskellige virksomheder, der praktiserer at bruge deres julegavebudget på at videregive deres julegaver til andre. Enten i fælles flok, så hele afdelingen vælger deres favorit velgørenhed eller en organisation blandt mulige emner, til at modtage en juledonation. Eller det mere personlige tiltag, som at indfri julegaveønsker fra et børnehjem som Sprout har gjort? Det siges, at den største gave er at glæde og hjælpe andre – husk at inddrage medarbejderne i processen, så de oplever denne glæde.

Arbejdsglæde i december

Dagene i december føles lange og mørke og har ofte følgeskab af dårligt vejr. Det er ikke så underligt at vi især har fokus på hygge i de mørke vintermåneder. Hvordan kan december indeholde lidt mere jule-arbejdsglæde?

Saml alle for at ønske glædelig jul

Inviter til en lille komsammen, før juleferien for alvor træder i kraft. Det behøver ikke at være stor festivitas, men en stund hvor I samles og taler om andet end arbejde – måske tænder i juletræet og synger en sang. Server småkager eller juleknas. Husk at invitere kollegerne der arbejder på distancen, så de også kan deltage online.

Glad nisse ordning

Du kender sikkert konceptet. Alle trækker navnet på en kollega som de er nisse for i december. Vi kan opfordre til at det er en sød nisse der kommer i spil, fremfor én der i drillehumør konstant. Så det handler om at gøre noget rart for en kollega (uventet venlighed). Afslut legen ved at samles, så der er mulighed for at gætte hvem der var nisse for hvem – og ønsk hinanden glædelig jul.

Overrask kollegerne med noget uventet

Ledelsen i SEB Pension går Luciaoptog
Ledelsen hos SEB Pension går Lucia-optog

Hvordan kan kollegerne overraskes her i juletiden? Måske er der pludselig julepynt på arbejdspladsen? Eller på skrivebordet eller den individuelle arbejdsstation? Måske der pludselig står en musikafspiller i elevatoren eller trappeopgangen som spiller julemusik? Er ledergruppen pludseligt dem der fører an i Lucia-optog? Kun fantasien sætter grænsen.

Julefrokost med lidt ud over det sædvanlige

Har I tradition for at holde en julefrokost i jeres virksomhed. Så er her nogle idéer til hvad I kan gøre, for at årets julefrokost bliver lidt ud over det sædvanlige.

Send chefen i baren

Er jeres julefrokost bemandet med en bar? Hvordan ville det være, hvis det pludselig var chefgruppen der skulle bemande baren i løbet af aftenen? Og nu vi er ved emnet ‘baren’, så husk at inkludere alkoholfrie drikke på menuen også.

Find de skjulte talenter

Kender du de skjulte talenter blandt dine kolleger? En måde at finde frem til dem, kunne være at lave en quiz til julefrokosten. Det kunne være i form af tip en 13’er med spørgsmål som “hvem har været danmarksmester i noget?”, “Hvem spiller trompet?” eller “Hvem taler esperanto?”. Måske nogle af de endnu ukendte talenter, kan optræde til julefrokosten? En revy, en sang eller sketch?

Fejr jeres succes og milepæle

Når I er samlet til julefrokosten, så brug lidt tid på at fejre de succeser I har haft i årets løb. Hvilke milepæle har I haft? Hvordan kan det være det gik så godt? Sørg for at dele de gode historier. Måske er der endda en lille ceremoni, så forskellige projekter eller personers indsats virkelig kan blive fejret?


Vi ønsker dig en glad juletid med masser af arbejdsglæde.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar