Skab god julestemning

Skab god julestemning

Som leder er juletiden oplagt til at gøre lidt ekstra for at komme tættere på dine medarbejdere – for at vise lidt mere hvem du er som menneske og ikke bare som leder.

Vi ser en masse virksomheder der bruger en masse penge på julegaver til medarbejderne. Nogle med mere succes end andre. Og hvorfor bliver alle ikke glade for en julegave fra firmaet? Måske fordi gaven er upersonlig eller noget medarbejderen ikke har brug for. Eller måske er medarbejderne bare forvænte med at modtage julegaver og sætter ikke særlig pris på dem mere.

Hvad kan du som leder så gøre for at skabe god julestemning?

Her kommer lidt forskellig inspiration til, hvordan du som leder kan sprede lidt ekstra julestemning i din del af organisationen. Ledelse skal være ægte/autentisk, gør noget som du føler passer til dig, eller tag fat på nogle lederkolleger, så I kan gøre noget sammen.

Skriv er personligt julekort til de medarbejdere der referer til dig direkte

Hånden på (jule)hjertet, så bliver vi alle glade, når der er en der har taget sig tid til at skrive et personligt kort til os

Uanset om jeres virksomhed giver medarbejderne julegave eller ej, så er det altid en god idé at skrive et personligt kort til de medarbejdere der referer til dig. Det betyder meget for os, at få et personligt og håndskrevet kort, frem for en upersonlig standardbesked udsendt til alle.

Vi arbejdede på et tidspunkt med en afdeling på Rigshospitalet, hvor de ligesom mange andre steder i det offentlige ikke får julegaver. I stedet besluttede afdelingsleder og afdelingssygeplejersker at skrive et personligt kort til alle deres kolleger. Lederne fortalte efterfølgende, at medarbejderne reagerede ekstremt positivt på de personlige julekort. Mange fortalte hvor meget det betød for dem.

Når du skriver julekort til dine medarbejdere, så tænk over følgende:

  • Skriv i jeg-form og gør kortet er personligt til modtageren
  • Skriv hvad du sætter pris på ved medarbejderen. Ikke noget med tal og data, men anerkend noget medarbejderen er virkelig god til, såsom at skabe relationer med kollegerne, altid er hjælpsom, skaber god stemning, er pligtopfyldende osv.
  • Gør det forholdsvist kort (Det er ikke en årsrapport)

Hånden på (jule)hjertet, så bliver vi alle glade, når der er en der har taget sig tid til at skrive et personligt kort til os – og at det kommer fra chefen gør os ikke mindre glade.

Kom rundt i din afdeling/team med julegodter

Her er et fantastisk eksempel fra Solar, Danmarks største el- og vvs-grossist, hvor en af afdelingscheferne tog turen rundt på hele kontoret for at servere ris a la mande for alle medarbejderne:

Arbejdsglæde er… når chefen serverer ris a la mande

Hvad kunne fungere i din virksomhed. Og er det noget du kan gøre alene eller sammen med dine lederkolleger?

Overrask med luciaoptog

Måske har I allerede planlagt en dag i december, hvor I samler alle medarbejdere til julesang eller lignende. Hvorfor ikke overraske med at du sammen med dine lederkolleger går luciaoptog. På billedet herunder ses hele SEB Pension chefer gå Luciaoptog. Seancen blev afsluttet med fælles julesang.

Ledelsen i SEB Pension går Luciaoptog

Hvad har du gjort for at skabe julestemning?

Hvad har du gjort for at skabe god julestemning? Har du overrasket dine medarbejdere med uventet venlighed? Et niveau-5-godmorgen? Er du mødt ind i nissekostume? Eller noget helt andet.
Del dit bedste tip med os!


Vores ledertips er enkle, simple og ikke mindst effektive ting du kan gøre for at øge din og dine medarbejderes arbejdsglæde. Når du bruger vores ledertips på din arbejdsplads, vil vi rigtig gerne høre om det – skriv en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik.
Se alle vores ledertips her

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar