Mandagstip: Lad dig inspirere af svenskernes “fika”

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Lad dig inspirere af svenskernes “fika”

Har du hørt om svenskernes “fika”? Mandagstippet i denne uge handler om dette meget udbredte koncept fra Sverige, som vi gerne ser bliver introduceret meget mere på danske arbejdspladser.

Hvad er fika?

En hurtig beskrivelse af hvad fika er: dét at drikke en kop kaffe/te med noget sødt til, sammen med en eller flere kolleger. Men konceptet fika er så meget mere. På svenske arbejdspladser er fika den pause du tager sammen med kollegerne, hvor stort og småt vendes, samtidig med man drikker en kop kaffe/te med noget sødt til.

I denne korte video fortæller Angela fra Sverige om konceptet fika:

Arbejdsglæde TV: Hvad er det svenske “fika” koncept?

Hvorfor skal vi holde fika i Danmark?

De to vigtigste grunde til at vi synes arbejdspladserne i Danmark skal lade sig inspirere af det svenske fika er: Pauser og relationer.

Fika er så udbredt i Sverige, at hele arbejdspladser tager sig tid til at holde en fælles pause – ofte både formiddag og eftermiddag. Nogle steder dagligt, men med sikkerhed ugentligt (typisk om fredagen). De fælles pauser med kollegerne resulterer i at snakken går – og ikke altid kun med arbejdsrelaterede emner. Stort og småt bliver vendt og det kan være med til, at idéer opstår eller at der bliver fundet løsninger på problemer/udfordringer.

Ud over det essentielt vigtige i at holde pauser, er det en fantastisk måde at styrke relationerne mellem kollegerne.


Vores mandagstips er forholdsvis simple ting, du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan du endda gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv gerne en kommentar herunder og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar