10 arbejdsglædeinitiativer i en juletid med corona-restriktioner

Photo form PxHere

10 arbejdsglædeinitiativer i en juletid med corona-restriktioner

10 arbejdsglædeinitiativer i en juletid med corona-restriktioner

Så er december måned i gang, og det er tid til julehygge. Måske har I nogle traditioner på jeres arbejdsplads, men som ikke kan lade sig gøre i år, på grund af corona-restriktionerne. Så det gælder om at tænke ud af boksen. Herunder er 10 julehygge initiativer, som I forhåbentlig kan blive inspireret af. Nu hvor mange af os arbejder (eller delvist arbejder) hjemmefra, er det vigtigere end nogensinde, at vedligeholde de gode relationer med kollegerne. Man kan sagtens hygge sig sammen – hver for sig.

Her lidt idéer I kan lade jer inspirere af:

1 Lad alle nævne deres yndlings julesang og lav en fælles playliste med jeres totalt yndlings julemusik. Uanset om folk er på job eller arbejder hjemmefra, kan de lytte til jeres playliste

2 Aftal en dag hvor I sammen pynter op til jul på arbejdspladsen (kan også være hjemmearbejdspladsen). Inddel folk i mindre grupper, så det er nemt at holde afstand. I kunne f.eks. lade et team pynte op i et andet team – så alle pynter op for hinanden. Arbejder alle hjemmefra, kan I mødes online i mindre grupper og lave julepynt sammen – sørg gerne for at der er sendt materialer ud til alle – og naturligvis lidt guf til arbejdet.

3 Årets julesang. Nu er langt de fleste julefrokoster aflyst, men I kan sagtens skrive en god julesang alligevel. Send en mail ud med hvilken melodi, årets julesang skal srives på. Herefter går det på tur at skrive en linje eller et vers (alt efter hvor mange I er). Hvis I er mange i jeres virksomhed, kan I lade folk mødes online i små grupper (gerne på tværs af organisationen) , og så skriver de et vers sammen. Lige inden juleferien mødes I til online hygge og synger naturligvis jeres julesang – sammen hver for sig.

4 Spil online julebanko. Send spilleplader ud via mail, så alle har 2-3 plader. Hver dag trækker I f.eks. 10 numre og folk kan melde ind når de har banko. Hvis det er muligt mødes i via video hver dag på et fast tidspunkt, så I lige får set hinanden og hilst på hinanden. Det er også sjovere at få banko, når I er sammen på video :-)

5 Virtuel pakkeleg. Alle køber en pakke, kan sagtens være et gavekort på en to-go kaffe, et par uldsokker, et honninghjerte eller andet – det er tanken der tæller. Send gavekortet i en mail eller pakken med posten. Hver dag kan I mødes i et videomøde, hvor en pakker op men I andre ser på.

6 Arranger luciaoptog (det er altid d. 13. december – i år er det en søndag, så find evt en dag tæt på). Det kunne jo være lederne der overraskede med luciaoptog – det kan gøres på arbejdspladsen og/eller sendes ud som video.

7 Skriv julekort til hinanden. Lav lodtrækning, så alle “trækker” et navn på en kollega, som I hver især skriver et personligt julekort til.

8 Vi må ikke glemme julehyggen. Overrask teamet med gløgg og æbleskiver (særligt en idé for chefer/afdelingsledere/projektledere). Nu hvor mange arbejder hjemmefra, kan I sende gløgg og æbleskiver ud til alle, og så mødes online og hygge sammen.

9 Hav en julesweater konkurrence (hvem har den flotteste/sjoveste/mest julede sweater?). Hvis ikke I er på job, kan I opfordre til at alle har juleoutfit på til et onlinemøde eller måske en online julefrokost.

10 Den store julebagedyst. Lav en konkurrence hvor jeres medarbejdere skal uploade et billede af deres flotteste julebag. Lav f.eks. et tema, det kunne være noget med jeres arbejdsplads eller f.eks. bag den flotteste honningkage, brunkage-hus eller julemand. Vinderen får en pokal, der kan gå på omgang år efter år – samt måske et gavekort. Klar, parat, bag!

Mere inspiration

Hvordan er juletiden der hvor du arbejder? Har I fundet på hyggelige juleinitiativer der fungerer på trods af coronarestriktioner? Skriv meget gerne jeres idéer i en kommentar her nedenfor, vi vil så gerne have endnu flere gode juleidéer.

Rigtig glædelig jul :-)

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar