Lav jeres egen arbejdsglæde værktøjskasse

Lav jeres egen arbejdsglæde værktøjskasse

Inden sommerferien holdt jeg et arbejdsglædeforedrag for Arbejdsmiljøorganisationen på Regionshospitalet Nordjylland. MED-udvalg og TR var inviteret med til at høre foredraget, hvor jeg havde fokus på praktiske idéer til at skabe mere arbejdsglæde i hele organisationen. Meningen var at deltagerne, skulle klædes på til at være en slags arbejdsglædeambassadører.

På dagen var de omkring 100 arbejdsglædeambassadører, som skulle inspireres, men de fik også tid til at brainstorme på deres egne idéer – ting som de troede på ville gøre en positiv forskel i hverdagen for dem selv og deres kolleger. Og de spildte ikke tiden :-) det endte op med intet mindre end 87 idéer, som blev samlet i et fælles Arbejdsglæde idékatalog.

Efter temadagen gik det stærkt i det Nordjyske :-)  Det blev nemlig ikke på idéplan, Arbejdsmiljøteamet i Hospitalsenhedens Stab gik straks efter foredraget i gang med at sammensætte en værktøjskasse med inspiration og redskaber til at sætte arbejdsglæde på dagsordenen. Og bare 3 dage efter foredraget blev værktøjskassen præsenteret på  MED-Udvalgets møde og arbejdsglæde værktøjskassen kom efterfølgende rundt på de forskellige afdelinger på hospitalet.

Arbejdsglæde værktøjskasse fra Regionshospitalet Nordjylland

Værktøjskassen har efterhånden været i brug i nogle måneder. I værktøjskassen ligger en logbog og af den fremgår følgende fra et medicinsk sengeafsnit:

Vi har ved hver vagts begyndelse slået terning til ”Slå et slag for arbejdsglæden”. Det har givet nogle gode grin at starte vagten på – og samtidig fået fokus på at være anerkendende over for sin kollega og arbejdsplads. Vi vil tage spillet frem løbende. Vi har dagligt hængt nye skilte op på spejlet på toiletterne, så man der gøres opmærksom på at være positiv og anerkendende – det er blevet godt modtaget. Vi har kigget på Idékataloget, og vil bl.a. fremadrettet have fokus på ”Den gode historie”, når vi har personalemøde.

Jeg er sikker på at værktøjskassen fortsat vil holde liv i fokus på arbejdsglæden og måske endda skabe flere nye gode arbejdsglædevaner :-)

Et af vores mantraer er “Arbejdsglæde er noget vi gør!” og man må sige at folkene på Regionshospitalet Nordjylland gjorde noget for arbejdsglæden. Jeg giver dem en kæmpe high-five og glæder mig til at dele endnu flere initiativer fra vores glade kunder omkring i Danmark og udlandet.

Hvis du vil lave en værktøjskasse til jeres organisation, kan du sikkert finde “værktøjer” til den i arbejdsglædeshoppen. Her er bøger, spil, rosekort og meget mere.

Du kan evt. finde andre brugbare idéer i et af vores mandagstip

Skrevet af Arlette Bentzen

Arlette er certificeret i positiv psykologi og har mange års erfaring som underviser og foredragsholder og har været en del af Arbejdsglæde nu siden 2010. Arlette får arbejdsglæde af at flytte mennesker og når der opstår ny energi hos den organisation hun har arbejdet med.

Skriv en kommentar