Mandagstip: Rør dig

Mandagstip Photo by Chonesstoc Canva Pro 1200x675px

Mandagstip: Rør dig

Undersøgelser har vist, at mennesker der sidder ned meget af dagen, har et dårligere helbred også selvom de i øvrigt er i god form.

Når du bevæger musklerne, så dannes der stoffer som regulerer sukker- og fedtforbrænding positivt. Når du sidder ned, så falder produktionen af de stoffer, og din krop påvirkes mærkbart.

En undersøgelse viste for eksempel, at kontoransatte der sad meget ned, havde større livvidde end dem der holdt mange små pauser, f.eks. for at strække musklerne eller vandre ned af gangen. Det er altså ikke nok, at sidde ned hele dagen og så tage en løbetur, når du kommer hjem. Du skal være fysisk aktiv (i det små) i løbet af arbejdsdagen.

Hvordan er din typiske arbejdsdag?

Men det er ikke sådan vi gør, er det vel? Tværtimod. En typisk danskers arbejdsdag kunne foregå sådan her:

  • Stå op af sengen.
  • Sidde ned og spis morgenmad.
  • Sidde ned i bilen/toget/bussen på vej til arbejde.
  • Sidde ved skrivebordet.
  • Sidde ned og spise frokost.
  • Sidde ned til møder.
  • Sidde i bilen/toget/bussen på vej hjem.
  • Sidde foran skærmen om aftenen.
  • Gå i seng.

Vores kroppe er ganske enkelt ikke skabt til at inaktivitet, så her er vores mandagstip til dig:

Bring noget bevægelse ind i arbejdsdagen og gør det allerede i dag.

Heldigvis er der mange enkle og sjove måder at gøre det på. Stående møder er ikke alene mere aktive, de bliver også meget kortere (en kæmpe fordel i sig selv). Du kan også stå op og arbejde. Bare det at stå op, aktiverer langt flere muskler end at sidde med måsen solidt plantet i kontorstolen. Hvad med at gå hen for at tale med en kollega fremfor at sende en mail, at lave fælles bevægelse/strækøvelser 1-2 gange om dagen eller måske gå en tur efter frokosten sammen med et par kolleger? 10 minutter rask gang giver både lidt motion og noget frisk luft.


Vores mandagstips er enkle, nemme og sjove ting du kan gøre for at øge din og andres arbejdsglæde, og starte ugen på allerbedste vis. Noget man kan gøre på højest 5 minutter. Når du prøver det, skriv en kommentar og lad os vide hvordan det gik. Se alle vores mandagstips her eller køb bogen 52 Glade Mandage i Arbejdsglædeshoppen.

Skrevet af Patricia

Patricia spreder arbejdsglæde 'backstage' og holder styr på de administrative opgaver i Arbejdsglæde nu.

Skriv en kommentar