Gør det… nu.

No Worries – dag 3

Idag har været en god dag. Jeg måtte aflyse et møde pga. kæbesmerter efter en operation (nu skal alle I der ringede idag ikke få dårlig samvittighed, jeg er OK;). I stedet brugte jeg dagen på at få samlet op på nogle hængepartier, og få dem ryddet af vejen. Fantastisk!

Det er ofte ikke alt det vi laver der stresser og udmatter os – det kan nemt være alt det vi ikke når der er problemet. Lange to-do lister hvor nogle af tingene har stået derpå i ugevis… yikes!

Jeg er meget delt på emnet To-Do lister. På den ene side er det meget vigtigt at kunne fastholde de ting der skal gøres, så vigtige ting ikke smutter. På den anden side, så virker to-do lister som en konstant påmindelse om at vi er bagud, at der er masser vi endnu ikke har lavet.

En øvelse vi ind i mellem giver til deltagerne når vi arbejder med en arbejdsplads for at skabe endnu mere arbejdsglæde, består i at man registrerer hvad man når i løbet af sin dag, i stedet for kun at føre regnskab med det man mangler. Gerne på en synlig måde! Hæng f.eks. en PostIt på din dør når du har løst en opgave, og se hvor gul døren bliver på en dag, eller en uge :o) Det kan være med til at ændre følelsen af at være bagud, som de lange lister ind i mellem giver os. I Projekt Arbejdsglæde afslutter vi hver uge med at sende en liste til hinanden med de ting vi har lavet i uges løb, stort og småt. Det giver en god følelse af fremdrift og succes.

Et andet godt middel, og et jeg har benyttet idag, er bare at få tingene gjort. Med det samme. Hvis du ofte stresser over ting der ikke er gjort, så hold dem af listen ved at gøre udføre dem med det samme. En kollega beder dig sende dokumenter? Send dem…nu. En kundeaftale betyder at der skal skrives en ordrebekræftelse? Skriv den… nu. Du skal bruge en svar inden du kan gå videre med en opgave? Spørg… nu. Er der kommet regninger der skal betales inden den 1.? Betal dem… nu.

Sådan har jeg brugt dagen. Dels har jeg udført de ting det er dukket op – og udført dem til ende – og dels har jeg fået klaret de tre ældste ting på to-do listen, ting der har ventet i ugevis. Det tog kun halvanden time at få dem alle tre væk, og nu sparer jeg de daglige tanker om dem, den dårlige samvititghed og de potentielle rykkere. Det er rent faktisk fantastisk, og jeg er lidt glad i låget :o)

Indtil næste blogpost: Gør det. Nu.

Skrevet af alexander

Alexander stiftede Arbejdsglæde nu i 2003 og er en af verdens førende eksperter i emnet. Han har skrevet 5 bøger om arbejdsglæde og holdt hundredevis af foredrag i næsten 50 lande.

Skriv en kommentar